Master Chef 2020 Şampiyonu Serhat Doğramacı Öğrencilerle Buluştu

3 Şubat 2023 15:55

MasterChef 2020 Şampiyonu Serhat Doğramacı, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğrencileriyle buluştu. Cumhurbaşkanlığınca düzenlenen “Yetenek Her Yerde” Bölgesel Kariyer Fuarlarının “Kariyer Ayı” konsepti kapsamında Isparta'ya gelen Doğramacı, öğrencilerle birlikte günün yemeğini yaparak mesleğe dair tecrübelerini anlattı.
Bir şefin kendisini göstermesi ve hünerlerini sergilemesi açısından MasterChef yarışmasının önemli olduğunu belirten Doğramacı, aşçılık mesleği ile ilgili bilgiler verdi. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Doğramacı, “Çok çalışmalısınız. Kendinizi bu mesleğe adamanız gerekir. Bir iki sene deneyin. Baktınız gönlünüz yanaşmıyor, zorlamanın bir anlamı yok. Ama gönlünüzü verirseniz başarılı olursunuz. Aşçılıkta öğrenebileceğimiz milyarlarca bilgi var. Bir ömür değil, binlerce ömür lazım öğrenebilmek için. Ben her gün yeni bir bilginin içinde yüzüyorum, her gün yeni şeyler araştırıyorum. Sürekli bir şeye odaklanmayı seviyorsanız bence son derece zevkli bir meslek. Aşçılık, icra edilmesi zor bir meslek. Öğrenmesi de sektörel bazda ayakta kalması da zor. İspanya'da, Amerika'da, Türkiye'de, her mutfakta ayrı bir kültür var. Mutfağın zor taraflarını da bilerek bu mesleğe atılmalısınız.” dedi.
Serhat Doğramacı, öğrencilerle birlikte uygulamalı şekilde “Günün Öğrenci Yemeği” olarak belirlenen Isparta nokulu yaptı.
•HABER MERKEZİ

Bu haber 918 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...