“GÜÇLÜ MİLLİ REFLEKSİMİZ VE DAYANIŞMA RUHUMUZLA İNŞALLAH BU AFETİN DE MİLLETÇE ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”

6 Şubat 2023 16:33

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04:17'de meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem 10 kentimizi etkilerken Isparta'da da yardım kampanyaları başlatıldı.
AK Parti İl Başkanlığındaki basın toplantısına AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Keskin, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Furkan Cem Er, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Sevim Köse, Gençlik Kolları Başkanı Talha Güler ve partililer katıldı.
İl Başkanı Zabun, Isparta'nın, Hatay ili ile koordineli çalışacağını duyurdu ve yardım yapmak isteyenlere çağrıda bulundu. Başkan Zabun, açıklamasında şunları söyledi:
“Değerli Isparta'lı hemşehrilerimiz;
Başta Kahramanmaraş olmak üzere depremde yoğun etkilenen tüm illerimize ve tüm ülkemize milletimize geçmiş olsun diyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.
Geçmişte karşı karşıya kaldığımız bir çok afette olduğu gibi güçlü milli refleksimiz ve dayanışma ruhumuzla inşallah bu afetin de milletçe üstesinden geleceğiz.
Depremin yaşandığı ilk anlardan itibaren Genel Merkezimizle ve ilimizde de başta Sayın Valimiz olmak üzere Belediye Başkanlarımızla ve ilçe teşkilatlarımızla, İl Özel İdaremiz ve Sağlık İl Müdürlüğümüzle, AFAD ekiplerimizle yoğun bir iletişim halindeyiz. Deprem bölgesindeki durum ve ihtiyaçlarla ilgili olarak bölgedeki teşkilatlarımızla da bağlantımızı sürdürüyoruz.
Genel Merkezimizin yönlendirmesi ile ülkemizin diğer illeri bölge illeri ile gruplandırılmış ve biz Isparta olarak Hatay ilimizle koordine edilmiş durumdayız.
Isparta İl Özel İdaremiz AFAD ekiplerimiz ve Belediyelerimiz tarafından arama ve kurtarma çalışmalarında kullanılabilecek gerekli araç ve ekipmanlar ilk anlardan itibaren bölgeye sevk edilmiş olup yeni ihtiyaçlar oluştuğu takdirde gerekli takviye araç ve ekipler bölgeye intikal ettirilecektir.
Bu çerçevede yaptığımız görüşmelerde Hatay ilimizde şu an acil ihtiyaç duyulan malzemeler olarak
Kışlık kıyafet (bot,polar, mont, yün çorap, atkı, eldiven)
- Çocuklar için (bot,polar, mont, yün çorap, atkı, eldiven)
- Battaniye
- Isıtıcı
- Çadır, mat
- El feneri
- Hazır gıda, ekmek, su
- Kadın hijyen seti
- Powerbank
Malzemelerine ihtiyaç duyulduğu iletilmiştir.
Bu malzemeler ile ilgili destek sağlamak isteyen hemşerilerimizin ilçelerimizde ilçe başkanlıklarımız ile ve belediye başkanlıklarımızla kaymakamlıklarımızla ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı merkezlerimizle Kızılay temsilciliklerimizle irtibata geçmelerini istiyoruz.
Yine il merkezimizde Isparta Belediye Başkanlığımız önünde yardım toplama merkezimiz oluşturulmuştur.
Ayrıca bu konuda hızlı hareket edebilmek ve verimli olabilmek için hemşerilerimizin yapacakları ayni malzemelerin kullanılabilir durumda olması son derece önemlidir.
Vatandaşlarımızın kan bağışında bulunmak için yoğun bir şekilde müracaat ettiklerini görüyoruz. Bu çerçevede Kızılay'ın Isparta merkez Kaymakkapı meydanı Belediye İşhanı önündeki kan alma merkezine müracaat etmeleri önem arzetmektedir.
Bilindiği üzere bu tür durumlarda koordinasyon son derece önemli olup hemşerilerimizin yetkili kurumlarımızın açıklamalarına itibar etmeleri önemlidir.
Önümüzdeki saat ve günlerde yardım çalışmaları hakkında ihtiyaca göre yeni bilgilendirmeleri yapmaya devam edeceğiz.
Tekrar milletimize geçmiş olsun diyor Allah beterinden saklasın diyoruz.”
Belediye Başkanı Başdeğirmen de açıklamasında, deprem sonrasında Belediye olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. Başkan Başdeğirmen, iş makinelerinin Adana'ya gittiğini haber verdi.
•HABER MERKEZİ

Bu haber 817 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...