Balaban, Reyhanlı olaylarını kınadı

13 Mayıs 2013 17:28

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Balaban, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen olayları kınadı.

Balaban’ın mesajı şöyle: “Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamalarda ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz.

Terörün her türlüsünü lanetlerken, sözde çözüm süreci safsatası ile ihmal edilen sınır güvenliğimize de özellikle dikkat çekiyoruz.

Uzun yıllardan beri kanlı bir terörün acı bedeli olarak on binlerce vatan evladımızı şehit verdik. Bulunduğumuz coğrafya itibarı ile her türlü kargaşaya açık siyasi yapılanmaların ortasında bulunan ülkemiz, özellikle yurtta barış dünyada barış düsturunun hayata geçirilmesi için son derece hassas, dengeli bir dış ve iç politika izlemek zorundadır.

Önderliğini ABD ve İsrail’in çektiği Büyük Ortadoğu Projesi’nin hayata geçirildiği dönemde birkaç yıl içerisinde “komşularla sıfır sorun” politikasından “sıfır sorunlu komşu” durumuna gelerek projenin yürütülmesinde aktif bir rol oynamamız son derece manidardır. Ülkelerin iç meselelerine, emperyal devletler tarafından dışarıdan yapılan müdahaleleri destekleyen ve bölge ülkelerinin içindeki gruplaşmalarda açıkça taraf olan ve doğrudan komşularımızla savaşı çağıran tavırlarımız, Türkiye’nin yavaş yavaş bir ateş çemberinin içine çekilmek üzere olduğunu göstermektedir

Sözde çözüm sürecinin bir sonucu olarak ellerinde her türlü silahlarıyla, sınırlarımızda dilediği gibi hareket eden terör örgütü üyelerine karşı gösterdiğimiz hoş görü ile birlikte Türkiye, bir belirsizliğe ve bunalıma sürüklenmektedir. Sınır boylarımızda Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenlik hakları açıkça çiğnenmekte, güvenliğimiz alt üst edilmektedir. Bir tarafta eli silahlı teröristler sınırlarımızda at koşturmakta, diğer tarafta Suriye’den ülkemize denetimsiz bir göç yaşanmaktadır. Tüm bu gelişmeler, Türkiye’nin sınırlarından kaynaklanan çok ciddi bir tehdit altında olduğunu göstermektedir.

Gerek ülkemiz içinde gerekse sınırlarımızda ortaya çıkan bu denetimsiz ve başıboş yapı, şehirlerimizi her türlü provokasyona açık bir hale getirmiş, zannımızca Büyük Ortadoğu Projesi’nin Türkiye aşaması başlamıştır.

Bu bakımdan, sözde çözüm sürecinin bir parçası olarak ihmal ettiğimiz sınır güvenliğimizin önemini bir kez daha vurguluyor, patlamalarda ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz. Bu vesile ile terörün her türlüsünü lanetlerken, Reyhanlı’yı kana bulayan canilerin bulunması, azmettiricilerinin tespit edilmesi için her türlü tedbirin bir an önce alınmasını ve ülke güvenliğinin sağlanmasını temenni ediyoruz”.

 

 

Bu haber 683 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...