“Yakaören tarımda Dünya markası olma yolunda”

13 Mayıs 2013 17:33

Yakaören Köyü’nde düzenlenen Hıdrellez Birlik ve Beraberlik Yemeği’ne katılan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, köy halkının son 5 yılda büyük bir atağa kalktığını söyleyerek, “Yakaören tarımda Dünya’da marka olma yolunda” dedi.

Cuma Namazını Yakaören Köyü’nde kılan ve ardından köy meydanında verilen Birlik ve Beraberlik Yemeğine katılarak vatandaşlarla bir araya gelen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Muhtar Mehmet Bediz tarafından karşılandı.

Köy halkı, kiraz ve gül üretiminin yanı sıra Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın kendilerine seracılıkta yol gösterdiğini ve bundan hareket ederek 15 üretici olarak köylerine sera kurduklarını ve şu anda güzel bir konuma geldiklerini söyleyerek teşekkür etti.

Son 5 senede Yakaören’in önemli bir atak içerisinde olduğunu belirten Belediye Başkanı Günaydın, çeşitli alanlarda tarım uygulamaları yaparak ürün alan bir köy haline geldiğini dile getirdi. Günaydın, Yakaörenlileri bu örnek davranışından dolayı tebrik ederek, köyün kiraz üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu, yine gül ve domates üretiminde de ciddi gelişmelerin bulunduğunu ifade etti. Günaydın, “Yakaören olarak Dünya’da marka olma yolundasınız. Toprağın gelecekte zenginlik vereceğinin bilinci içerisinde çalışmalarınızı sürdürüyorsunuz. 5 yıl sonra daha da zenginleşmiş bir Yakaören göreceğiz. Daha mutlu bir kasaba olacak. Çalışkanlığınız ve güzelliğinizden dolayı tebrik ediyorum. Sizleri bundan sonrada sıkça ziyaret edeceğim. Çalışkanlığınızın vermiş olduğu keyfi yaşamak istiyorum” dedi.

 

 

 

Bu haber 2367 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...