´İYİ Kİ VARSIN ÖĞRETMENİM´

2 Mart 2023 17:17

Geçtiğimiz Şubat ayında Kahramanmaraş merkezli depremde etkilenen binlerce çocuk, eğitim ve öğretimini tamamlayabilsin diye Isparta'ya getirildi. Çocukların Isparta'daki okullara alışabilmesi için eğitimciler bütün imkanlarını seferber etmeye devam ediyor. Davraz Mahallesi'nde bulunan Şehit Hasan Hüseyin Gül İlkokulu'nda, eğitim gören 94 depremzede öğrenci için idareciler ve öğretmenler 'MORAL ŞENLİĞİ' düzenlendi.
ÇOCUKLARIN HAFIZALARINDAN O KÖTÜ GÖRÜNTÜLER SİLİNECEK
Isparta'da eğitim, öğretim ve okullardaki sosyal aktive gibi birçok konularında öncü eğitim kurumlarından olan Şehit Hasan Hüseyin Gül İlkokulu'nda da eğitim gören 94 depremzede öğrenciye, moral olması için şenlik düzenlendi.
İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur'un katılımıyla deprem bölgesinden gelen çocuklara okula uyumlarını sağlamak ve onlara moral vermek amacıyla; balon, pamuk şeker ikramı, palyaço gösterileri ve uçurtma etkinliği gerçekleştirildi. Okul Müdürü Ümit Can, kendilerine destek veren herkese teşekkür ettiklerini ifade etti.
ÖĞRENCİLER ISPARTA'YA ADAPTE OLDU
Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, "Bin 200 öğrencimizi mahallelerindeki en yakın okullarla KYK'da kalan öğrencilerimizi ise altı tane farklı okulla ilişkilendirerek eğitim öğretim süreçlerini başlatmış olduk. Tabii aynı zamanda öğrencilerimiz çabuk adapte oldu kitap, defter, kırtasiye ve kıyafet ihtiyaçları söz konusuydu, bunları da hayırseverlerimizin desteğiyle okullarımıza ulaştırdık" dedi.
10 ilden 55 öğretmenin Isparta'ya gelerek ikamet ettiğini belirten Baydur, "Öğretmenlerle ilgili ilerleyen zamanlarda Bakanlık onayını alarak görevlerine başlatmayı düşünüyoruz" diye konuştu.
•HABER MERKEZİ

Bu haber 868 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...