Futbolcuları darp ettiler, otobüsün lastiklerini kestiler, yolda taşladılar!

13 Mayıs 2013 17:42

Ş.Karaağaç Belediye Başkanı Şafak Ufacık, hafta sonu Milli Egemenlik Stadı’nda Ş.Karaağaç Belediyesi Spor Kulübü ile Büyük Gökçeli Spor Kulübü arasında oynanan futbol karşılaşmasının 70. dakikasından sonra skoru hazmedemeyen Büyük Gökçelili oyuncular ile taraftarlarının kendi oyuncularını darp ettiğini ileri sürdü. Ufacık, rakip takımın taraftarlarının bununla da yetinmeyip, belediyeye ait otobüsün lastiklerini kestiğini ve yolda taşladıklarını da belirtti.

Geçtiğimiz Pazar günü Milli Egemenlik Stadında Ş. Karaağaç Belediye Spor Kulübü ile Büyük Gökçeli Spor Kulübü arasında oynanan futbol karşılaşmasında yumruklar konuştu. Maçın ikinci yarısında 7-1 önde iken 8. golü bulan Ş. Karaağaç Spor Kulübü futbolcuları golün sevincini yaşarken beklemedikleri bir manzarayla karşılaştı.

SPOR ADI ALTINDA MAGANDALIK YAPIYORLAR!

Yaşanan gelişmeleri gazetemizle paylaşan Şarkîkaraağaç Belediye Başkanı Şafak Ufacık, Anadolu’da bulunan spor kulüplerinin kardeşliğin, dostluğun oluşmasında ve en önemlisi de gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılmasında önemli bir etken olduğunu belirtti. Ancak bazen bu duruma gölge düşebildiğini ve işin spordan çıkıp magandalığa döndüğünü ileri süren Ufacık, “Şarkîkaraağaç Belediyesi Spor kulübünün uğramış olduğu şiddet bunun bir göstergesidir. Yetkililerin bu konuda gerekli önlemleri alıp spor adı altında magandalık yapmaya kimsenin izin vermemesini istiyoruz. Olayı şöyle anlatayım; müsabakanın 70. dakikasına 7-1 önde giren takımımıza bu dakikalardan itibaren şiddet uygulanmaya başlandı. Oyuncularımıza tekme, tokat atıldı ve kaşları gözleri açıldı. Bu dakikalarda hakem oyuncumuzun hiçbir suçu olmadığı halde gelip yumruk atan oyuncuya da yumruk yiyen topçumuza da kırmızı kart göstermesini ayrıca hazmedemiyorum. Şiddet almış başını halen daha yürümüş tellerin üzerinden taraftarın atlayıp oyun alanında oyuncularımızı darp etmesi bizleri derinden üzmüştür.

OTOBÜSÜMÜZÜN LASTİKLERİ KESİLDİ, YOLDA TAŞLANDIK!

Bununla kalmadı, karşı takımın taraftarı oyuncularımızı taşıyan belediyeye ait otobüsümüzün lastiklerini kesmişler. En üzücüsü ise Büyük Gökçeli kavşağına kadar aracımızı taşlamaya kadar yeltenmişlerdir. Belediye Başkanı olarak en başta ben ve halkımız bu genç çocuklarımızın her zaman arkasındayız.  Biz gençlerimizin kötü huylardan uzaklaşması ve spora yönelmesi için gayret sarf ederken bu olaylar bizi fazlasıyla üzdü ve gerdi.

GÜVENLİK ZAFİYETİNİN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum, yeterli güvenlik önleminin alınmadığını düşünüyorum. Az sayıda polis memurumuz yaşanan bu gelişmeleri bastırmak adına ellerinden geleni yaptılar ama yeterli olmadı. Kısacası güvenlikte bir zafiyet söz konusu oldu. İlçemizde bir karşılaşma olurken İlçe Emniyet müdürlüğümüz gerekli tüm önlemleri alıyorlar. Başta ben olmak üzere maçı takip ediyor ve ilçe gençlerimizin taşkınlık yapmamaları için gayret sarf ediyoruz. Yetkililerin bu konuya dikkatini çekmek istiyorum” dedi.

SAYISIZ KÜFÜR YEDİK!

Öte yandan Şarkîkaraağaç Spor Kulübü oyuncularından olan ve darpa maruz kalan Selman Gökboğa ise yaşananları şöyle anlattı; “Maçın ikinci yarısında oyun çok sertleşti ve karşı takımın taraftarı tele yapıştı. Hakemlere ve bize sayısız küfür ettiler. Polisler ve güvenlik bu noktada çağırıldı ve takımımız 70. dakikada oyunu 8-1’e getirdi. Bu golden sonra takımımız oyuncularına yumruklar, tokatlar gelmeye başladı. Takımı ayırdılar ama 3 futbolcumuzu darp ettiler. Bu olayların ardından çevik kuvvet ekipleri olay yerine geldi. İlk etapta 4 polis vardı ama çıkan olaylara müdahale edemediler. İçeriye girdiler olaylar yaşandı ve ardından çevik kuvvet ekipleri gelince olaylar yatıştırıldı.”

Bu haber 831 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...