“Mutlu bir şehir kurmak istiyorum”

13 Mayıs 2013 17:46

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’yı Büyükşehir Belediyeleri ile yarıştıracak olan projelerini açıkladı. Aylardır sır gibi sakladığı projeleri gazetemizle paylaşan Günaydın, “Isparta’da kent meydanları oluşturacağım ve bunları birleştireceğim. Yer altı otoparklarının yanı sıra yeraltı tüneli yapıp trafiği rahatlatacağım” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bombalarını patlatmaya başladı. Aylardır ofisinde ve evinde proje hazırlığı içinde olan Başkan Günaydın, “Isparta’nın kurtuluş reçetesi” dediği çalışmaları gazetemizle paylaştı.

MEYDANLAR OLUŞTURULACAK, YER ALTI TÜNELİ YAPILACAK

İşe ilk olarak Isparta’da kent meydanları oluşturarak başlayacağını belirten Başkan Günaydın, “Bu meydanları birleştireceğiz. Ayrıca yeraltı otoparkları yapacağız. Hatta yeraltı tüneli gibi büyük bir projemiz var. Şu an hazırlık aşamasında ve yeraltı otoparkları ihalesine başlayacağız. Engelli bireylerimiz de Isparta’da özgürce ve güvenle dolaşabilecekler artık. Şehri bu noktaya getirmek istiyorum. Isparta’nın bu anlamda Türkiye’de tek il olma özelliğini yakalamasını istiyorum. Kış girmeden bu projeleri başlatmak istiyorum. Kısacası mutlu bir şehir kurmak istiyorum” dedi.

HÜKÜMET MEYDANIN ALTI OTOPARK OLACAK

Öte yandan Hükümet Meydanı’nın altı ile eski Halil Hamit Paşa Kütüphanesi’nin, İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu’nun oturduğu alanın altını otoparka açıp üstünü meydan yapma gibi bir düşüncesinin de olduğunu ifade eden Başkan Günaydın, “Bu belirtmiş olduğum projeler Isparta’yı yaşanabilir iller sıralamasında ilk sıraya oturtacak çalışmalar. Isparta’yı yaşanabilir bir şehirden ziyade vazgeçilmez bir şehir yapma düşüncem var. Çünkü Isparta gün geçtikçe büyüyor ve insanlara yaşam alanları açmamız gerekiyor. İlimizin merkezi sıkışmış durumda. Bu sıkışıklığı açarak vatandaşlarımızın rahatça nefes almalarını ve en önemli sorunlarımızdan biri olan trafik sorununu da ortadan kaldırmak istiyoruz. 2013’ü Isparta’nın Türkiye’de ilkleri başardığı yıl olarak ilan etmek istiyorum” diye konuştu.

Bu haber 671 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...