Hayırsever İşadamı okul yaptırıyor

29 Ağustos 2012 18:55

Hayırsever İşadamı Mehmet Yıldızlı, Atabey İmam-Hatip Lisesine 8 derslikli ek bina yaptırıyor.

Okul protokolü, Vali Memduh Oğuz, Atabey Kaymakamı Sedat İnci ve hayırsever işadamı Mehmet Yıldızı’nın katılımlarıyla valilik makamında imzalandı.

Hayırsever işadamı Mehmet Yıldızlının daha önce birçok hayır işinde bulunduğunu belirten Atabey Kaymakamı Sedat İnci; “Atabey’de 2000 yılına kadar İmam-Hatip Lisesi vardı, ancak kat sayı uygulaması nedeniyle yeterli öğrenci olmaması nedeniyle kapatılmıştı. Vatandaşların eğitim konusunda isteklerinden bir tanesi de kapatılan bu okulun yeniden açılmasıydı. Vatandaşların isteği doğrultusunda okulun dernek yönetimini topladık ve çalışmalara başladık. İlçemizde sevilen ve ilçemizin ileri gelenlerinden olan Mehmet Yıldızlı abimiz bu konuda yardımımıza koştu ve ilk etapta mevcut okul binası ile 90 kişilik pansiyonunun tadilatını yaptırmaya başladı. İnşallah burası eğitim öğretim döneminde hazır hale gelecek. 8 derslikli ek binamızın temelini de en kısa sürede atmayı planlıyoruz ” dedi.

Düşüncelerini açıklayan Hayırsever İşadamı Mehmet Yıldızlı; “Ben öncelikle Sayın Valime ve değerli kaymakamıma Atabey’e okul yaptırmamda vermiş oldukları destek nedeniyle şahsım adına ve Atabeyli hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Burdur’da tekrarını nasip etti,  inşallah burada da tekrarlarını nasip etsin diye Allahıma dua ediyorum. Bu niyetle olan hayırseverlere de Allah bir an önce nasip etsin diyorum. Atabey’e hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Mehmet Yıldızlının çok eski dostu olduğunu ifade eden Vali Memduh Oğuz; “Mehmet Bey benim Burdur Valiliği sırasında yaklaşık 24-25 yıl önce ailece görüştüğüm, çok değer verdiğim bir arkadaşımız.

İnsanlar yardımsever ve hayırsever olunca nereye giderlerse gitsinler o özelliklerini devam ettiriyorlar. Burdur’da da gerçekten çok hayırlı işler yaptı, kendisi aynı zamanda sosyal olaylarda ve muhtaçlara hayır işlerinde hep vilayetin yanında oldu.

Şimdi bugün Isparta Vilayetinde karşılaşıyoruz ve burada okullaşma konusunda bir faaliyet başlatıyor. Hem pansiyonu tamamen tamir ediyor, hem de yeni bir okul başlatıyor. Mehmet Yıldızlı başladığı işi yarım bırakmaz, o şimdi 8 derslikli yapar, yarın yanına bir spor salonu lazım dersiniz onu da yapar, bunun yanına bir atölye lazım dersiniz onu da yapar, bunun yanına küçük bir uygulama mescidi lazım dersiniz onu da yapar. Bugün imzalayacağımız protokolle Atabey’e bir hayır kapısını açıyoruz, ileride göreceksiniz orası bir Mehmet Yıldızlı kompleksi olur, çünkü kendisi kazancının tamamını şahsına harcamayan insanlardan.

Kendisini tebrik ediyorum, takdirlerimi sunuyorum. Atabey’e hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Konuşmalardan sonra okul yaptırma protokolüne karşılıklı olarak imzalar atıldı.  

Bu haber 657 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...