“Çarşıya ne yaptıysak Sanayi’ye de aynısını yapacağız”

18 Mayıs 2013 14:48

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın şehir merkezinin tamamında başlatmış olduğu altyapı sorunu olmayan ve kalıcı asfalt kaplama hamlesi devam ediyor. Bu yıl da hedeflenen205 kmkalıcı asfalt çalışmalarına Ayazmana mahallesinden başlanmıştı. Alt yapı ve kalıcı asfalt kaplama çalışmalarına yeni sanayi sitesi de eklendi. Günaydın ayrıca sanayi esnafına da müjde vererek çok kısa süre içerisinde doğalgaz alt yapı çalışmalarının da başlayacağını bildirdi.

Günaydın iş yoğunluğu sonrasında fırsat buldukça esnaf ziyaretlerini de sürdürmeye devam ediyor. Sanayi esnafı ile bir araya gelen Günaydın, işyerlerini gezerek esnafla sohbette de bulundu. Günaydın, nostalji haline gelen eski araçların tamirini yapan işyerine ayrı bir ilgi gösterdi. Günümüzde neredeyse yok denecek hale gelen eski araçları yaşatmak için uğraş veren sanatkara teşekkür etti.

Günaydın esnaf ziyareti esnasında yaptığı açıklamasında, “bugün sanayi çarşımızdaki esnafımızı ziyaret ediyorum. Bildiğiniz gibi önceki gün sanayi çarşımızda altyapı ve kalıcı asfalt kaplama çalışmasını başlattık ve bir caddemizin de asfalt kaplama çalışmasını bitirdik. Önümüzdeki hafta içerisinde de sanayimizin caddelerini kalıcı asfalt kaplama yapacağız. Ayrıca önümüzdeki hafta içerisinde kalıcı asfalt kaplama yapmadan önce doğal gaz boru hattının geçmesini de sağlamış olacağız. Her zaman belirttiğimiz gibi alt yapısı tamamlanmış tek şehir olma unvanına ulaşmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bildiğiniz gibi sanayi çarşımız her yağmur yağdığında sel basan bir mekan halinde idi. Şehrimizin üst mahallesi olan Işıkkent, Batıkent ve Binbirevler’den başlatmış olduğumuz yağmur suyu kanal çalışmalarının semeresini sanayimizde gördük. Yağan bir yağmurda bu mahallelerimizde biriken yağmur suları sanayi çarşımıza sel olarak akıyordu. Bu yıl artık sanayi çarşımızda böyle bir vaka ile karşılaşmadık. Bugünde sanayi çarşımızda hem altyapı hem de kalıcı asfalt kaplama çalışmalarını başlatarak çarşımızda da yağmur suyu caddeye değer değmez hemen yağmur suyu kanalı ile şehir alt yapısına aktarılmış olacaktır.

Biliyorsunuz genelde sanayi çarşıları şehirleşme açısında pek fazla gözle görünen ve ilgilenilen bir mekanlar değildir. Ancak biz belediye olarak bu tabuyu da yıktık. Mahallelerimizde, şehir merkezimizde neler yaptıysak sanayi çarşımıza da aynı hizmetleri götürmenin gayreti içerisindeyiz” dedi.

Bu haber 639 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...