En fazla prim ödeyen işyeri, METAMAR oldu

18 Mayıs 2013 14:58

2012 yılında Isparta Sosyal Güvenlik Kurumu’na en fazla prim ödeyen 10 işveren ödüllendirildi. SGK Müdürü Mehmet Bayram, “‘Değişimi hisset, dönüşüme ortak ol’ sloganı çerçevesinde işveren ve sigortalılarımıza, bürokrasiden uzak, güler yüzlü ve kaliteli hizmet verme anlayışı içinde vatandaşlarımızın emrindeyiz” dedi.

13 – 19 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla düzenlenen yemekte, Isparta ilinde 2012 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu’na en fazla prim ödeyen işverenler ödüllendirildi.

Önceki gün Barida Hotels’de düzenlenen ödül törenine, Vali Memduh Oğuz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, Emniyet Müdürü Mehmet Or, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, SGK İl Müdürü Mehmet Bayram, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, İl Defterdarı Rahmi Turan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım, Baro Başkanı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Mehmet Bayram;

“BU YIL 13-19 Mayıs tarihleri arasında 6’ncısını kutladığımız Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen, Isparta ilinde kurumumuza 2012 yılında en fazla prim ödeyen işverenlerden ilk 10’una ödül vermek üzere bu toplantıyı tertip ettik. Katılımınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kurulduğu 2006 yılından bu yana çok önemli çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Sosyal Güvenlik Sistemi, yeniden yapılandırılarak vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde sosyal güvenlik merkezleri kurulmuş, ALO 170, e-devlet uygulamaları, sosyal medya, sosyal güvenlik kurumu televizyonu gibi günün değişen ve gelişen ihtiyaçlarına cevap verecek önemli iletişim projelerini hayata geçirilmiştir. Devletimiz; halkımıza adil, düzenli, sürdürülebilir bir sosyal güvenlik hizmeti sunmak, toplumun tüm kesimlerinin bu hizmetlerden eşit biçimde faydalanmasını sağlamaktadır. Sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi için, kayıt dışı istihdamla mücadele önemli amaçlarımızdan birisi olup, ‘sigortasız çalış-ma’ sloganı ile çıktığımız bu yolda ilimizdeki kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ile işbirliği çerçevesinde, sigortasız çalıştırılan isçilerimizin de sosyal güvenlik şemsiyesi altına alınması için gayretlerimiz yoğun biçimde devam edecektir.

İlimizde, sosyal güvenlik hizmetlerinin vatandaşlarımıza daha iyi verilebilmesi amacıyla halen 3 adet Sosyal Güvenlik Merkezi mevcut olup, bu merkezlerin hizmet politikalarının daha da artırılması adına çalışmalarımız devam etmektedir.

Kurumumuzun ‘Değişimi hisset, dönüşüme ortak ol’ sloganı çerçevesinde işveren ve sigortalılarımıza, bürokrasiden uzak, güler yüzlü ve kaliteli hizmet verme anlayışı ile tüm vatandaşlarımızın emrinde olduğumuzu huzurlarınızda ifade etmek istiyorum.

Soysal Güvenlik Haftası’nın hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu toplantımıza katılarak bizleri onurlandıran başka sayın Valimiz ve diğer tüm katılımcılara teşekkür ediyorum”.

Yemeğin ardından, Sosyal Güvenlik Kurumu’na en fazla prim ödeyen ilk 10 işverene plaket takdim edildi.

1. METAMAR (Mermer Granit Mad. San. Ve Tic. A.Ş.)

2. İPLİKSAN A.Ş.

3. GÖLTAŞ (Göller Bölgesi Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş.)

4. ORMA (Orman Mahsülleri San. Ve Tic. A.Ş.)

5. YÜNTEKS (Yünteks Tekstil Sanayi ve Ticaret LTD. ŞTİ.)

6. Özel Isparta Hastanesi

7. Özel Şifa Hastanesi

8. IYAŞ A.Ş.

9. Davraz Yaşam Hastanesi

10. Cebeci Süt ve Süt Ürünleri LTD. ŞTİ.

 

 

Bu haber 1687 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...