“BİLGİ VE YETENEKLERİNİZLE ÜLKEMİZE DEĞERLER KATACAKSINIZ”

20 Haziran 2023 16:44

Süleyman Demirel Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, ilk mezunlarını verdi. Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde gerçekleşen mezuniyet töreninde, genç eczacılar, mezun olmanın haklı gururunu yaşadı.
Eczacılık Fakültesi olarak ilk mezunlarını vermenin gururunu ve sevincini yaşadıklarını belirten Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldız, mezun öğrencilerin sağlık sektöründe önemli roller üstleneceğini kaydetti.
Prof. Dr. Yıldız şöyle konuştu: “Fakültemiz, sadece bilimsel başarılarıyla değil, aynı zamanda bu ülkenin kurucu değerlerine, kültürüne, geleneklerine ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedeflerine sahip çıkan sizin gibi genç ve yetişmiş zihinlerle de adını tarihin sayfalarına yazdıracaktır.
Atatürk, gençlere olan güvenini her zaman dile getirmiş ve Türk gençliğini ülkenin aydınlık geleceğinin teminatı olarak görmüştür. Bugün, siz değerli mezunlarımız, bu ideallere sadık kalarak ülkemizin ilerlemesi ve sağlık sektöründeki gelişmeler için önemli bir rol üstleneceksiniz. Sağlık hizmetlerinin en önemli paydaşlarından olan Eczacılar, insan hayatının her evresinde önemli bir rol oynamakta ve toplum sağlığının korunmasında hayati bir görev üstlenmektedir.
Eczacılık, bir bilim ve sanat birlikteliğidir. Eczacılar, sadece ilaçları raftan alıp hastaya ulaştırmakla kalmaz, aynı zamanda hastalarla empati kurar, onlara rehberlik eder ve sağlıklı bir yaşam tarzı konusunda bilgilendirir. Eczacılar, birçok hasta için en erişilebilir sağlık danışmanlarıdır ve toplumun sağlık bilincinin oluşturulmasında kilit role sahiptirler. İnsanlık var olduğu sürece eczacılar da var olacak ve diğer sağlık çalışanlarıyla işbirliği içinde çalışmaya devam edecektir. İyi bir eczacı olmak, iyi bir eğitimle olmaktadır. Eczacılık eğitimi, yüksek düzeyde profesyonellik ve sorumluluk gerektiren mesleği icra etmek için gerekli beceri ve bilgiyi sağlamaktadır. Bu anlamlı gün, sadece siz değerli mezunlarımızın ve fakültemizin başarısı değil, sizleri bugünlere getiren ailelerinizin de başarısıdır.”
Genç mezunlara önemli tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Mustafa Yıldız, gençlerden topluma karşı verdikleri sözleri unutmamaları gerektiğini ifade etti. Yaşanan deneyimlerden dersler çıkarmanın önemli olduğunun altını çizen Prof Dr. Yıldız; “Sizlerden beklentimiz, öğrendiklerinizi kullanarak toplumun sağlığına katkıda bulunmanız ve mesleğinize değer katmanızdır. Bilginizi ve yeteneklerinizi en iyi şekilde kullanarak, toplumun sağlık düzeyine, ülkemize, dünyaya önemli katkılar sağlayacağına inancımız tamdır.
Fakültemizde geçirdiğiniz yıllar boyunca çok çalıştınız, güçlüklerin üstesinden geldiniz, disiplinler arası düşünme yetisi kazandınız, farklı alanlardaki kabiliyetlerinizi keşfettiniz ve geliştirdiniz. Hocalarınız sizi ülkemiz koşullarına göre oldukça iyi olanaklar içinde, doğru teknik bilgilerle donattı. Bundan sonra da kendi yolunuzu kendiniz çizeceksiniz. Yaşamınız boyunca yüzünüze kapanacak pek çok kapı olabilir. Umutsuzluğa kapılmayın, pes etmeyin. Yenilikleri takip edin, sosyalleşin, meslek örgütleri ile bağınızı kuvvetlendirin ve sürekli okuyun. Kendinize güvenin. Çalışmaktan ve araştırarak doğruyu bulma çabasından hiç ama hiç vazgeçmeyin. Meraklı olun. Sağduyunuzu kullanın ve kısa süreli kazançlar için ideallerinizden vazgeçmeyin. Sizler, bu yeni neslin temsilcileri olarak, bilgi ve yeteneklerinizle ülkemize değerler katacaksınız. Bugünü, bir ayrılık olarak görmeyin. Bizim için elde edilebilecek en büyük ödül, sizlerin başarısı ve mutluluğudur. Sizleri çok seviyoruz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”
Eczacılık mesleğinin gelişimi hakkında bilgi veren Isparta Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı ESRA NEMLİ KURTPOLAT ise mesleğin gelecekte daha hızlı gelişim göstereceğini vurguladı. Nitelikli eczacılık eğitiminin nitelikli toplum sağlığı anlamına geldiğinin altını çizen Kurtbolat, SDÜ Eczacılık Fakültesinin verdiği nitelikli eğitim ile geleceğin eczacılarının yetiştiğini belirtti.
Kurtbolat şöyle konuştu: “Sizler, öğrenci dostu bir şehirde donanımlı bir eğitim aldınız. Mesleki sorumluluklarını taşıyan, ahlaki etik değerleri taşıyan eczacılar olarak yetiştiniz. Hayat boyu kendinizi geliştirmeye, öğrenmeyi hayatınızın her evresinde sürdürmeye devam edin.”
Burdur Belediye Başkanı ALİ ORKUN ERCENGİZ, Eczacılık Fakültesinin mezuniyet töreninde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Gençlerin heyecanını çok iyi anlıyorum. Yürüttüğüm belediye başkanlığı görevimde eczacılık mesleğime çok şey borçluyum. Çok kıymetli bir mesleğimiz var. Eczacılar en önemli danışanlardır. İnsanlar eczanelerini kolay kolay değiştirmezler. Eczaneler, dertleşme yerleridir. İnsanı en iyi anlayan yerlerdir.” dedi.
Eczacılık Fakültesini birincilikle bitiren
İREM ENİSE DEMİR yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bu Fakülte bana mesleğimin ne denli saygın bir meslek olduğunu, ilaç hakkında en yetkin mesleğin eczacılık olduğunu öğretti. Ayrıca teknolab sınavlarıyla, stresle başa çıkmayı, farmasötik kimya sınavlarıyla acının tatlı tebessümünü de çok net öğretti.
Bugün 5 yıl süren stresli, yorucu ama bir o kadar da keyifli bir yolculuğun sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bizim ayrıcalıklı yanımız bu fakültenin ilk öğrencileri olmamızdı. İlk olmanın özel yanları olduğu kadar zor yanları da oldu tabi ki. Vizeleri, finalleri, laboratuvarları ilk tecrübe eden bizlerdik. Bunlar hem heyecan verici hem zor deneyimlerdi. Fakat hepsinin üstesinden gelmeyi başardık ve şu an buradayız. Sabahlatan sınav haftalarımızı geride bırakıyor yepyeni bir döneme adım atıyoruz. Mezuniyet, hayatımızın bir bölümünün başlangıcını ve bir bölümünün sonunu temsil eden bir gün. Artık konfor alanımızdan çıkma ve eğitim hayatımız boyunca verdiğimiz tüm emeklerin karşılığını alma vakti. Bundan sonra her birimizin bulunduğumuz yerde bu saygın mesleği hakkıyla icra edeceğine yürekten inanıyor hepimize şimdiden başarılar diliyorum.”

Demir, konuşmasını sağlıkta şiddetin olmadığı, eczacılık mesleğinin değerinin bilindiği, huzur ve barış ortamının hakim olduğu bir dünyanın var olmasını dileyerek sonlandırdı.
Konuşmaların ardından fakülteyi, birinci, ikinci ve üçüncülükle bitiren öğrenciler ile bitirme teziyle dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Tören, diplomalarını alarak mezun olan genç eczacıların keplerini havaya atması ile
sona erdi.

Bu haber 735 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...