Isparta´da 14 Mera´da Islah ve Amenejman Projesi uygulandı

20 Haziran 2023 16:47

Ülkemiz hayvancılığının geliştirilmesi, hayvansal üretimin arttırılması ve çiftçilerimizin üretim girdi maliyetlerinin aşağıya çekilmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 4342 Sayılı Mera Kanunu kapsamında İlimiz genelinde Mera Islah ve Amenajman Projeleri uygulanıyor.

Bu kapsamda İlimizde:
Şarkikaraağaç İlçesi (Göksöğüt, Çeltek, Armutlu Köyü ve Çiçekpınar Kasabası),
Yalvaç İlçesi (Hüyüklü Kasabası, Kumdanlı ve Akcaşar Köyü),
Keçiborlu İlçesi (Kaplanlı-Aydoğmuş Köyü),
Senirkent İlçesi (Büyükkabaca Kasabası),
Gönen İlçesinde (Yuvaşça Yaylası)
Mera Islah ve Amenajman Projeleri tamamlanmış olup, Şarkikaraağaç İlçesi Belceğiz ve Yakaemir Köyü ile Gelendost İlçesi Afşar Köyünde Mera Islah ve Amenajman Proje çalışmaları devam etmektedir.
Mera Islah ve Amenajman Projeleri kapsamında; 2023 yılında Şarkikaraağaç İlçesi Belceğiz Köyünde 2020 – 2024 tarihleri arasında 746 dekarlık bir alanda; 368 dekarı Tabi Mera, 378 dekarı Suni Mera Tesisi olarak uygulanmıştır. 2020 yılında; 3 adet Gölgelik, 2 adet Sıvat, 2 adet İçme Suyu Kuyusu ve 3000 metre Drenaj Kanalı açılımı yapılmıştır. 2022 yılında Suni Mera Tesisine; Yonca, Kamışsı Yumak ve Domuz Ayrığı yem bitkilerinden oluşan karışım ekimi yapılmıştır. Her yıl Tabi ve Suni Mera Tesislerinde gübreleme çalışması yapılmıştır.
İlimiz genelinde 14 merada Mera Islah ve Amenajman Projesi uygulanmış olup mera alanları İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından takip ediliyor.

Bu haber 746 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...