“Belediyemizin Yıllık 200 Milyon TL. lik giderini karşılayacak, yatırımlarımızda kaynak olacak”

21 Haziran 2023 16:29

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in göreve gelmesinin ardından şehre birçok yatırım kazandırıldı, kazandırılmaya da devam ediyor. Bunların içerisinde en önemli yatırımlardan birisi de Güneş Enerjisi Santralleri. Isparta Belediyesi, Senirce ovalarının tepelerinde atıl durumdaki arazileri adeta güneş tarlalarına dönüştürüyor. Daha önce Isparta Belediyesi tarafından Senirce ovalarının tepelerine kurulan 5.6 MW'lık Güneş Enerjisi Santrali devreye alınmış, elektrik üretimine başlanmıştı. Şimdi de aynı bölgeye 1.2 MW'lık GES kuruldu, 7.2 MW'lık GES için de hafriyat çalışmaları gerçekleştirildi. Böylelikle Isparta Belediyesi, Senirce ovalarının tepelerine toplamda 14 MW'lık GES kurmuş ve elektrik üretimi gerçekleştirmiş olacak. ISBAŞ Fabrikasının çatısına kurulan ve devreye alınan 1 MW'lık GES ile birlikte belediyenin toplam GES yatırımı kısa süre içerisinde 15 MW'ye ulaşmış olacak.

1.2 MW'lık GES santralinin devreye alınması dolayısıyla tören düzenlendi. Törene Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, AK Parti İl Başkanı Serkan Keskin ve parti teşkilatı ile belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan AK Parti İl Başkanı Serkan Keskin, Isparta Belediyesi'nin alt ve üstyapı hizmetlerinin yanı sıra Güneş Enerjisi Santrali yatırımlarını tüm hızıyla sürdürdüğüne dikkat çekti. AK Parti teşkilatlarının Isparta Belediyesi ile birlikte bir bütün olarak Isparta'ya hizmet etme gayreti içerisinde olduğunu belirten Keskin, “Bu bağlamda Senirce köyümüzde yeni bir açılış gerçekleştiriyoruz. Yapılan tesisimizin Isparta'mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu hizmetlerimizi birlik ve beraberlik içerisinde artırarak devam ettireceğiz. Emeği geçen belediye başkanımıza, teşkilatlarımıza, meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de göreve geldikleri 2019 yılından bu yana şehrin sorunları olarak gördükleri ITKM, kötü koku, ulaşım ve TOKİ konusunda ciddi adım attıklarını, yeni otogarın tamamlanmak üzere olduğunu, yarım kalan müzenin bitirildiğini söyledi. 4 yıllık görev süresi içerisinde yaptıkları hizmetlerin her birinin birbirinden değerli olduğuna değinen Başkan Başdeğirmen, şehre kazandırdıkları yatırım ve projelerden bahsetti.
GES yatırımlarının çok önemli hizmet olduğunu belirten Başkan Başdeğirmen, 1.2 MW'lık GES yatırımını daha devreye aldıklarını ifade etti. Başdeğirmen, “GES yatırımları hem günümüze hem geleceğimize hizmet edecek yatırımlardır. Bizim belediye başkanlığımız bir gün bitecek. Biz gittikten sonra yeni gelen ekibin çok daha rahat bir şekilde yatırım yapabilmesi, şehrimize daha farklı güzellikler yapabilmesi için önemli bir kaynak olacak. Şu anda bizim belediyemizin aylık ortalama 16 milyon lira elektrik gideri var. Bu da yıllık 200 milyon lira gibi bir rakam yapıyor. Yüce Rabbimizin vermiş olduğu karşılığında hiçbir şey ödemediğimiz güneşten istifade ederek şehrimize 200 milyonluk yatırımı sağlayabilirsek, bu yatırım çocuklarımızın geleceğine olan bir yatırım olacaktır. Bizden sonra görev alacak olan yeni yöneticilerin yapacağı güzel çalışmalara çok büyük destek verecek olan bir yatırımdır. Daha önce burada 5.6 MW'lık GES yatırımımızı birlikte açmıştık. Bugün
1.2 MW'lık daha açıyoruz. Bununla birlikte 6.8 MW oluyor. 1 MW'de ISBAŞ Fabrikamızın üzerine kurmuştuk. Oradan gelir etme elde etmeye başladık. Toplam 7.8 MW oldu. Burada 7.2 MW'lık GES kurmak için de hafriyat çalışmalarımızı tamamladık. Orayı da Kasım ayında tamamlamayı hedefliyoruz. Kasım ayında Isparta Belediyesi 15 MW Güneş Enerjisi Santraline ulaşmış olacak” şeklinde konuştu.

GES yatırımlarının bununla da sınırlı kalmayacağın kaydeden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ”Bunun yanında son olarak Yakaören Köyümüzde 33.000 metrekarelik bir alanı muhtarlıktan kiraladık. Burası için 3 MW'lık GES yatırımı için projemizi hazırladık, başvurusunu TEDAŞ'a yaptık, izinleri aldık süreç devam ediyor.
Yeni Otogar Alanında çatıya 1,2 MW GES başlıyor. Davraz Kapalı Pazaryeri Alanında 1,2 MW'lık müracaatını yaptık. Mehmet Tönge Kapalı Pazaryerinin üzerine 150 KW, ayrıca Engelsiz Gençlik ve Yaşam Merkezi'nin çatısına 300 KW GES planladık. Tüm bu yatırımlarımızla birlikte GES'te ilk ulaşacağımız üretim yaklaşık 21 MW olacak. Bu yatırımları şehrimize belediyemize kazandırmış olacağız. Türkiye'ye örnek bir yatırımdır. Isparta'mıza hayırlı olsun. Hiçbir zaman altyapısı, üst yapısıyla geleceğe yatırımımız durmuyor ve durmayacaktır. İnşallah bu hizmetlerin çok daha güzellerini Rabbim bize hizmet etmeyi nasip ettiği sürece halkımızın önüne sunacağız” ifadelerinde bulundu.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, AK Parti İl Başkanı Serkan Keskin ve davetlilerle birlikte 1.2 MW'lık GES'in hizmete girmesi için butona bastı ve elektrik üretimini başlattı.
İŞTE BELEDİYECİLİK BUDUR
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, kente yapılan yatırımları anlattı. Çok güzel işlere imza atıldığını belirten Başkan Başdeğirmen, “Bizim belediye başkanlığımız bir gün bitecek. Biz gittikten sonra gelecek yeni ekibin çok daha rahat bir şekilde yatırım yapabilmesi için önemli bir kaynak olacak” dedi.

Gönen İlçesi Senirce Köyü'nde Güneş Enerji Santrali'nin 1.2 MW'lik kısmının devreye alınması programında konuşan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, önemli açıklamalarda bulundu. ITKM'den, koku sorununa, TOKİ'den semt sahalarına, Otogar'dan trafik sorununa kadar bir çok önemli hizmetleri hayata geçirdiklerinden bahsetti. Başkan Başdeğirmen; “Isparta'ya yapmış olduğumuz 4 yıllık zaman içerisindeki yatırımlarımızın hepsi birbirinden çok değerlidir.
Çok güzel işler yaptık. Başlıca baktığımız zaman Isparta Ticaret Kültür Merkezi'nde problemler yaşanmış, biz geldikten sonra bu problemleri aşarak halkımızın hizmetine sunduk. Koku sorunumuz vardı.
Antalya'ya giderken Sav bölgesinde herkes sorardı 'bu koku ne?' diye. Bu durumdan kurtulduk.
Isparta'da TOKİ ihtiyacımız vardı. 1002 konutumuzun İnşaatı başladı, bugünlerde de teslim edilecek duruma geldi. Trafikte sorunlarımız vardı, onları da çözdük. Otogarımız bitmek üzere, bu yıl içerisinde yeni otogarı faaliyete geçireceğiz. Müzemiz yarım kalmıştı onu tamamladık. Yeni güzelleştirmeler, spor alanımızla, 20 mahallemizde semt sahası, 2 mahallemizde yüzme havuzlu kapalı salonlar inşa edip, vatandaşlarımıza hizmet sunduk. Isparta'mıza yapmış olduğumuz yatırımların tamamı önemli yatırımlar. Ancak şu anda içerisinde bulunduğumuz bu alandaki yatırım çok daha farklı. Hem günümüze hem geleceğimize hizmet edecek hem de daha sonralarına çok büyük hizmetler edecek bir yatırım. Bizim belediye başkanlığımız bir gün bitecek. Biz gittikten sonra gelecek yeni ekibin çok daha rahat bir şekilde yatırım yapabilmesi için önemli bir kaynak olacak”
şeklinde konuştu.

Bu haber 676 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...