“YENİ FİKİRLER ÜRETİN, SINIRLARI ZORLAYIN VE CESUR ADIMLAR ATIN

23 Haziran 2023 17:15

Süleyman Demirel Üniversitesi 2022- 2023 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni heyecanı başladı. Mezun olmayı hak eden binlerce öğrenci, 19 Mayıs Açık Hava Tiyatrosu ve Öğrenci Meydanında keplerini havaya atarak eğitim hayatını tamamlamanın mutluluğunu yaşadı.
Mezuniyet törenlerinin ilk gününde Tıp, Mühendislik, Fen Edebiyat, İlahiyat, Mimarlık, Eğitim Fakülteleri, Eğirdir Sağlık Hizmetleri ve Atayalvaç Sağlık Hizmetleri Meslek yüksekokulları mezunları, diplomalarını alarak keplerini gökyüzü ile buluşturdu.
Müzik eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başlayan törende, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, aramızdan ayrılan eğitimci, personel ve öğrencilerimiz anısına saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Üniversite Rock Topluluğunun müzik dinletisi ile devam eden törende daha sonra protokol konuşmalarına geçildi.
Törenin açış konuşmasını 2023 yılı mezunları adına Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü birincilikle bitiren Mehmet Büber yaptı. Dört yıl önce bugünün hayaliyle çıktığı yolda fakülte birincisi olarak mezun olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Mehmet Büber, “Her daim kendimizi geliştirmeli ve yenilemeliyiz.” dedi. Eğitim hayatı boyunca her türlü desteği veren ve her daim kendilerine yol gösteren SDÜ ailesine teşekkür eden Büber, bu süreçte kendisini hiçbir zaman yalnız bırakmayan ailesine duyduğu minneti dile getirdi.
Üniversite uluslararası öğrencileri adına bir konuşma yapan SDÜ İİBF Kamu Yönetimi Bölümü Mezunu Shahmar Mahmudov, “Farklı ülkelerden Anadolu'ya vatan toprağına gelen biz uluslararası öğrenciler, ülkelerimizde önce Türkiye'nin, sonra SDÜ'nün ve Isparta'nın gönüllü elçileri olacağız. Eğitim hayatım boyunca birçok faaliyet ve projede görevler aldım. 2017 senesinde Azerbaycanlı öğrencilerin ülke temsilcisi görevini yürütmek için üniversitemiz öğrenci konseyinde çalışmalar yaptım. Uluslararası öğrenci günü etkinlikleri düzenledik. Üniversitemiz, misyonu ve vizyonu doğrultusunda bizlere sadece akademik olarak başarılı olmayı değil aynı zamanda ilkeli, ahlaklı ve vatanını seven bireyler olmayı öğretti. Bizler bu yolun sonuna geldik. Vakit aynı yolda yürümeyi hedefleyen öğrenci arkadaşlarımızın bayrağı bizden devralma vaktidir. Onlarında bu bayrağı aynı heyecan ve özveri ile taşıyacağına eminim.” diye konuştu.
Mezuniyetin, bir başlangıcın ve bir sonun aynı anda yaşandığı özel bir dönem olduğunu belirten Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız ise “Sizler, başarıyla tamamladığınız eğitim yolculuğunuzun ardından artık yeni bir aşamaya geçiyorsunuz. Üniversite hayatınız boyunca edindiğiniz bilgi ve deneyimlerle donanmış olarak gerçek dünyada kendi izinizi bırakmak için yol alıyorsunuz. Üniversite hayatınız boyunca bilgi ve becerinin yanında, özgüven, işbirliği, analitik düşünme, iletişim becerileri gibi birçok önemli yetenek de kazandınız. Bu değerli özelliklerle donanmış olarak, iş dünyasında, kamuda ve bulunduğunuz her ortamda başarılı bir şekilde yol alacağınıza inanıyoruz. Değişim kaçınılmazdır ve sizler bu değişimin öncüleri olmalısınız. Yeni fikirler üretin, sınırları zorlayın ve cesur adımlar atın. Yolunuzda karşılaşacağınız zorluklara cesaretle meydan okuyun ve başarıya ulaşmak için elinizden gelenin en iyisini yapın. Süleyman Demirel Üniversitesi ailesine bağlılık ve gururla, kazandığınız değerleri dünyaya yaymaya devam edin.” dedi.
Ailelere seslenen Prof. Dr. Ayyıldız, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Sevgiyle, ilgiyle, özenle yetiştirdiğiniz evlatlarınızı yaşam mücadelesine uğurlarken heyecan ve merak içindesiniz. Ancak onların geleceklerinden emin olun ve onlara güvenin. Bugüne kadar yaptıklarıyla hep takdirimizi kazandılar, iyi öğrenciler oldular. Saygılı, ölçülü, medeni gençler olarak çağdaş dünyaya uyum sağlamaya ve onu geliştirmeye hazırlar. Üniversitemiz akademik ve idari kadrosuyla bize emanet ettiğiniz bu gençleri iyi yetiştirdik, bundan şüphe duymayın. Bugün, hepinizin heyecanına ortak olmanın gururunu yaşıyoruz. Hayata gözlerini açtıkları andan beri üzerine titrediğiniz, her türlü güçlüğe ve zorluğa göğüs gererek yetiştirdiğiniz evlatlarınızı yolcu ediyoruz. Emekleriniz için sizlere de ayrıca teşekkür ediyorum.”
Açılış konuşmalarının ardından daha sonra okul birinci, ikinci ve üçüncülerine mezuniyet anısına hazırlanan belge ve armağanları verildi. Mezun olan öğrenciler de umutlarına yol olacak belgelerini öğretim elemanları ve öğretim üyelerinin elinden aldı.
Coşkuyla kutlanan Mezuniyet Töreninin son bölümünde, SDÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferdi Başkurt'un yönetiminde SDÜ Mezuniyet Andını birlikte okuyan öğrenciler, keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın haklı gururunu yaşadı.

Bu haber 724 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...