“Zamlar iğneden ipliğe herşeye misliyle yansıyacak”

17 Temmuz 2023 16:30

CHP Isparta İl Başkanı Tansel Dilaver, son günlerde yapılan zamlarla ilgili basın açıklaması yaptı. Başkan Dilaver'in yaptığı açıklamasının ardından partili kadınlar tencerelere kaşıkları vurarak zamları protesto etti.
Basın toplantısına konuşan Isparta CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı da katıldı.
Başkan Dilaver açıklamasında; “AK Parti iktidarında iki Türkiye var: Biri sarayın Türkiye'si, diğeri ise vatandaşın Türkiye'si. Sarayın Türkiye'sinde “elektrik faturasını ödeyemedim, doğalgaza da zam gelmiş” gibi dertler yok. “Ulaşım bedeli aldı başını gitti, bu bayramda köye bile gidemedik” gibi halkın gündelik sorunları yok. Markete geldiğinde “Bugün de et alamadık, peynir alamadık, süt bile alamadık, bu ayı nasıl çıkaracağız” feryadı yok. Kira derdi yok, kiracının da ev sahibinin de mağdur olduğu düzenden haberleri dahi yok. Saray'da bebek bezlerine gelen zamların, tuvalet kağıdındaki fiyat artışının, yağın, çayın, pirincin, soğanın gün aşırı zamlanmasının yarattığı endişe yok. Çocuğunu okula aç göndermek zorunda kalan ailelerin, tenceresini kaynatamayan kadınların çaresizliği yok.
Sarayın şaşalı ışıklarından, işsiz gençlerin sürüklendiği depresyon görünmüyor. Yoksulluk nedeniyle yıkılan yuvalardan yükselen feryat duyulmuyor. Açlıktan midesi guruldayan işçinin, emeklinin isyanı ulaşmıyor. Sarayın Türkiye'si, satamadığı için ürünü dalından toplayamayan çiftçiden de zam üstüne zam gelen ürüne erişemeyen tüketiciden de bihaber! Halkın derdi, sarayın derdi olmuyor. Nasıl olsun ki! Sarayın Türkiye'sinde; 5'li çeteler var, dolar bazında ihale alanlar var, dolarla gelir garantili, yollar, köprüler, hastaneler yapanlar var, dolarla devlete borç para verenler var, dört beş kurumdan birden maaş alanlar var. Vatandaşın Türkiye'si ise yangın yeri. Zam üstüne zam, vergi üstüne vergi, borç üstüne borç. “Türkiye'yi uçuracağız. Ülkemizi dünyanın en güçlü ilk 10 ekonomisi arasına sokacağız” dediler. Dünya sefalet liginde ilk 10'a soktular. Halka ekonomik soykırım uyguladılar.
Erdoğan, ÖTV'yi arttırma yetkisini ilk olarak akaryakıtta kullandı. Bir gece yarısı operasyonuyla akaryakıt 6 lira zamlandı. Şimdi bu zam, iğneden ipliğe her şeye misliyle yansıyacak. Enflasyon daha da coşacak. Çakma ekonomist, bozduğu ekonomiyi memura, işçiye, emekliye, vatandaşa yüklediği vergiler ve zamlarla düzeltmeye çalışıyor. Millete çay kaşığıyla verdiğini kepçeyle alıyor.85 milyonu 5'li çetelere mahkum ediyor. Kasası boşalmış, rezervleri erimiş, parasının değeri kalmamış, eşitlik liginde küme düşmüş bir ülkeye dönüştürüldük.
Bu zulüm karşısında ezilen vatandaşlarımıza sesleniyoruz:
Bu yangını kimin çıkardığını biliyoruz. Türkiye'yi Neron'dan kurtaracak, yangını söndürecek olan parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Biz halkın partisiyiz. Saray ile halk arasındaki duvarı biz kaldıracağız.
Halkın iktidarını biz kuracağız”
şeklinde konuştu.

Bu haber 554 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...