“Un var, su var ama helva yapamıyoruz!”

18 Mayıs 2013 15:12

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hüseyin Ergin, şu anda 190 işyerinin işçi beklediğini yine yüzlerce kişinin de iş aradığını belirtti. Bu şartlar altında Isparta’da hala daha işsizlikten bahsedildiğini ifade eden Ergin, “Sorunu temelde çözme yoluna gideceğiz. Çocuklarımız meslek seçimini iyi yapamıyor! Un var, su var ama helva yapamıyoruz” dedi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hüseyin Ergin, önümüzdeki günlerde Endüstri Meslek Lisesi’nde kariyer günleri düzenleyeceklerini belirtti. Buradaki amacın; Çocukların en başından doğru mesleği seçerek ileride iş beğenmemezlik yapmasının önüne geçmek olduğunu ifade eden Ergin, “Burada iki işverenimizle birlikte öğrencileri iş hayatında neler bekliyor? İleri de ne işle uğraşmak istiyorlar? gibi sorular yönelterek onları iş hayatına hazırlamaya çalışacağız. Öğrencileri ileriye dönük hazırlamanın yoluna gideceğiz. Bu çalışmayı son sınıf öğrencilerine yapacağız. Çünkü bu çocuklarımız Isparta’nın iş sektöründe aranan kişileri. Kendilerinin önünü açmaya çalışacağız. Eğitimi neden alıyorlar? Bunun amacı ne? Endüstri Meslek Lisesi neden seçmişler? bunları çocuklara göstereceğiz. Seçtikleri mesleklerde çalışmaları halinde başarılı olacaklarını, Isparta’nın bu çocuklara ihtiyacı olduğunu göstermek istiyoruz. Bu okullarımız kısa yoldan iş hayatına atılmak isteyenlerin gittiği okullar. Bunları anlatacağız. İmalat sektörü çok önemli. Isparta’nın gelişimi için çok önemli bir sektör. Biz diğer okullarda da buna benzer çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca işverenlerimiz de bu çalışmada olacak ve onlar da iş hayatındaki isteklerini çocuklara aktaracaklar” dedi.

İMKÂNIMIZ VARKEN ISPARTA’DA İŞSİZLİKTEN BAHSEDİYORUZ!

Öte yandan Isparta’daki işsizliği de güzel bir örnekle açıklayan Ergin, “Hocaya demişler un var, su var helva yapsana. Benim elimde 190 işçi bekleyen işyeri var, işsiz de var ve bana diyorlar ki ‘Helva yapsana.’ Bunları bir araya getirmeye çalışacağız. İşçi en başında şartlı geliyor; Zor olmasın, masa başı olsun gibi. Bunları ortadan kaldıracağız. Bunlar varken hala daha Isparta’da neden işsizlikten bahsediyoruz? Niye biz bunları birleştiremiyoruz? Bunun nedeni ne? Temelde meslek seçimini iyi yapamamak! Kişi kaynakçı olmuş eğitimini bitirmiş ‘hadi sana iş’ ‘ben çalışmam’ diyor. Sen bunun eğitimini almışsın. O zaman bu okula gelmeyecek. Danışmanlarımız zaten okullarda bu yönde çocukları eğitmeye çalışıyor. Sorunu temelde çözme yoluna gideceğiz.”

 

 

Bu haber 630 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...