Belediye Gül’de marka yaratacak

20 Mayıs 2013 15:25

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehirdeki gül ürünleri işletmecilerin raflarını değiştireceklerini belirtti. Bundan sonra Isparta’yı anımsatan ürünlerin üretileceğini belirten Günaydın,  “Ayrıca Dünya Gülcülük Fuar Merkezi Isparta olacak. Gülü Isparta'dan dünyaya Gökkubbe Ulusal Fuar ve Kongre Merkezi'nden duyurmak istiyoruz. Fuar kenti Isparta yenileniyor. Isparta'yı özellikleri olan bir kent yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gül ile ilgili sanatsal yönden üretimler yapılmadığını, kendilerinin de bu boşluğu doldurmaya çalıştıklarını ifade etti. Isparta'yı yaşatacak evrensel sanatlar oluşturma gayreti taşıdıklarını dile getiren Başkan Günaydın, ahşap ağaç oymacılığının sanatsal bir merkez olması için çalıştıklarını belirtti. 3,5 yıldan bu yana gül objeli ahşap ürünler tasarladıklarını ifade eden Günaydın, “Gayemiz bu güzel gelişimlerle Isparta'yı anımsatan ürünler üretmek. Bundan hareketle kendi mağazamızın yanı sıra bu ürünlerin gül mamulleri satan esnafımızda da bulunmasını istedik. Onların da ürün yelpazeleri genişlemiş oluyor. Mağazaların gül ürünlerinin yanı sıra gül objeleriyle de genişletilmesi yönünde görüş birliği içerisindeyiz. Ürünlerimizi vitrinlerine koymak isteyen ve satışını yapmak isteyen esnaflarımıza yardımcı olacağız” dedi.

GÜL FUARI DÜZENLENECEK

Önümüzdeki aylarda Isparta'da büyük çaplı bir Gül Fuarı düzenlemeyi hedeflediklerini belirten Günaydın, bunun için gerekli altyapı çalışmalarını hazırladıklarını, 30 Ağustos'ta da büyük bir fuar alanını şehre kazandıracaklarını iletti. “Dünya Gülcülük Fuar Merkezi Isparta olacak” diyen Başkan Günaydın, “Gülü Isparta'dan dünyaya Gökkubbe Ulusal Fuar ve Kongre Merkezi'nden duyurmak istiyoruz. Fuar kenti Isparta yenileniyor. Isparta'yı özellikleri olan bir kent yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber 705 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...