ASDER temsilcileri Isparta’nın çözüm sürecine bakışını rapor etmeye geldi

20 Mayıs 2013 15:41

Adaleti Savunanlar Derneği Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Hacımustafaoğulları ile Necmeddin Keleş, Akiller gurubundan önce Isparta’ya gelerek sivil toplum kuruluşlarının çözüm sürecine nasıl baktıklarını rapor ettiler.

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Hacımustafaoğulları ile Necmeddin Keleş, Genel Sekreter Reşat Fidan ve Isparta il Temsilcisi İbrahim Güngör Isparta'da Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya geldiler. Heyet çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulundular. Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hacımustafaoğulları, barış süreci ile ilgili olarak Anadolu turuna çıktıklarını, STK’ların sürece bakışını, endişelerini araştırmayı hedeflediklerini kaydetti.

ASDER yetkilileri Isparta’nın en geniş tabana sahip STK birliği olan Gül Platformu ile görüşerek 1 hafta önce Diyarbakır, Mardin ve Batman’da yaptıkları görüşmeler ile ilgili bilgiler verdiler. Heyet Başkanı Hacımustafaoğulları, güneydoğuda herkesimden STK’lar ile görüşmeler yaptıklarını ve bölge halkının % 100’üne yakınının süreci desteklediklerini, silahla kardeş kanı dökerek bir yere varılmayacağını, herkesin sürece destek beklediğini ifade ettiklerini açıkladı.

Ülkenin tamamını dolaşarak, her kesimle görüşerek olası eksikleri, değişik kesimlerin süreçle ilgili endişelerini de tespit ederek bir rapor halinde hükümete sunmayı hedeflediklerini kaydeden Hacımustafaoğulları, bu maksatla Isparta’yı da ziyaret ettiklerini söyledi.

ERDOĞAN YUMUŞAK BİR USLUP KULLANMALI Uyarısı

Gül Platformu Başkanı Hasan Elitok ise, memlekette huzur ve güven ortamını herkesin istediğini, sürecinde bu amaçla başladığını düşündüklerini söyledi. Elitok, bazı eksikliklerin giderilmesi gerektiğini, özellikle anayasal düzenlemelerin biran önce yapılması gerektiğini belirtti. Elitok; “Süreçle ilgili STK’ların sürekli bilgilendirilmesi gerekiyor. 600 sene, çok farklı ırk, dil ve dinden milyonlarca insanın bir arada kardeşçe yaşadığı bu coğrafyada aynı kardeşlik ortamının tekrar yaşanabilmesi için fırsatların iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Bu sürecin hiç kimseyi incitmeden devam etmesini umuyoruz” diye konuştu.

Platform üyeleri ise, çözüm sürecinde hükümetin ve Başbakan R. Tayyip Erdoğan’ın daha yumuşak ve herkesi kucaklayıcı bir üslup kullanması gerektiğini özellikle vurguladılar.

 

 

Bu haber 664 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...