Örnek hayvancılık işletmeleri ziyaret edildi

20 Mayıs 2013 15:49

Atabey Gıda Tarım Ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü; ilçede faaliyette bulunan 2 adet örnek hayvancılık işletmesini Isparta’nın tüm ilçelerinden gelen örnek çiftçilere ve tarım

çalışanlarına tanıttı.

Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen'in talimatıyla başlatılan Örnek Tarım işletmeleri Gezi ve Tanıtım Programı çalışmalarının ilki Atabey Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde yapıldı.

Düzenlenen bu Programla Atabey İlçesinde faaliyette bulunan EKC Tarım Hayvancılık şirketine ait Saanen Süt keçisi işletmesi ve HTT Hayvancılık Tarım Turizm Gıda İnşaat Madencilik San. Ve Tic. A. Ş.ne ait 490 başlık sığır işletmesi Isparta’nın tüm ilçelerinden gelen önder çiftçiler ve Tarım İl Müdürü başta olmak üzere tarım çalışanları ile birlikte ziyaret edildi.

Gezi başlangıcında İl Müdürü Cenk Şölen programın anlam ve önemi hakkında tüm Tarım Danışmanlarına, İl ve İlçe Müdürlüğü Personeli ve Önder Çiftçilere hitaben bir konuşma yaparak bu tür işletmelerin yaygınlaştırılması için çok çalışmamız gerektiğini söyledi. Daha sonra İlçe Müdürü Sait Ergün de İlçe hakkında ve işletmeler hakkında bilgi vererek çalışmalarını anlattı..

Saanen Süt keçisi işletmesi Hakkında sorumlu müdür Ercan Atalay ziyaretçilere bilgi verdi ve sektörün sorunlarını dile getirdi.

( EKC Tarım Hayvancılık işletmesinin girişimi ile 2006 yılı 2. yarısında kuruluşu başlatılan Saanen Süt keçisi İşletmesi 2007 yılı içerisinde 180-200 baş hayvanla üretime başlamıştır. Bu gün itibarı ile 300 sağmal, 150 dişi Çebiç, 250 dişi oğlakla üretime devam etmektedir.)

Daha sonra HTT A.Ş. ne ait süt sığırı işletmesi ziyaret edildi. İşletme hakkında şirket ortaklarından Metin Çelik ve Hüseyin Dede bilgilendirme konuşması yaptılar. Şirket ortakları bu yatırımın esas amacının İlçemizde dolaysı ile İlimizde istihdam sahası yaratarak işsizliği azaltmak olduğunu vurguladılar. Ayrıca sektörün sorunlarını dile getirdiler.

( 25/06/2010 tarihinde kuruluş çalışmaları resmen başlatılan HTT Hayvancılık Tarım Turizm Gıda İnşaat Madencilik San. Ve Tic. A. Ş.ne ait 490 başlık sığır işletmesine 02.11.210 tarihinde ilçe müdürlüğümüzce Kuruluş izni verilmiş ve 2-3 ay gibi kısa bir süre içerisinde işletme faaliyete geçmiştir.)

İşletme sahiplerin konuşması İl Müdürümüzün Sektör hakkında konuşması ve İlçe Müdürünün de İlçe çalışmalarını anlatmasının ardından davetli konuklardan S.D.Ü Ziraat Fakültesi Öğretim üyelerinden Prof. Dr.Veysel Ayhan hoca programın Çerçevesi dahilinde sektör hakkında bir konuşma yaparak, “Böyle büyük bir işletmeyi ilçemize kazandıran yatırım sahiplerini kutluyoruz Ülkemizde bu şekilde ve bundan daha büyük ölçekli hayvancılık işletmeleri kuruldukça hayvancılık sektörümüz daha da ileriye gidecektir” dedi.

Bu haber 1537 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...