Sağlık Personeline ‘işaret dili’ eğitimi

20 Mayıs 2013 15:51

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından,  “Sağlık Personeline Yönelik İşaret Dili Kursunun Sertifika Töreni” ve “Otizmin Farkındayız” semineri düzenlendi.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Meral Kişioğlu, kursa Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden olmak üzere toplamda 67 sağlık personelinin 120 saatlik eğitimlerini alıp, sınava tabi tutulduktan sonra, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikayı almaya hak kazandığını bildirdi.

Kişioğlu’nun açıklaması şöyle: “Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün ilimizde kurulduğu ilk günden beri; koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerinde, sosyal ve tıbbi boyutlu tüm çalışmalarımızda, projelerimizde; Emirleriyle, Önerileriyle ve Destekleriyle hep yanımızda olan Sayın Valimize saygılarımla teşekkürlerimi arz etmek istiyorum.

Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek ve sağlık hizmetlerinden eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlamak amacıyla Müdürlük olarak çalışmalarımız sürmektedir. Unutulmamalıdır ki, engelli bireyin yaşadığı sorunlar sadece kendisinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Bu nedenle Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak engelliliğin önlenmesi, konuyla ilgili halkın farkındalığının ve bilgi düzeyinin artırılması, erken teşhis ve tedavinin sağlanması; engelli vatandaşlarımıza kurumlarımızda kaliteli hizmet sunulabilmesi amaçlı bir dizi çalışmayı sürdürmekteyiz:

Bu çalışmalarımızdan biri olan; “Sağlık Personeline Yönelik, İşaret Dili Kursu” 19/02/2013 tarihinde, Sayın Valimizin onaylarıyla ilimizde ilk kez olmak üzere başlatılmıştı.

Amacımız; engelli vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik, çözüm üretmek ve sağlık hizmetlerinden eşit bir şekilde yararlanmalarını sağlamaktı. Kursumuza;  Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden olmak üzere toplamda 67 sağlık personelimiz 120 saatlik eğitimlerini alıp, sınava tabi tutulduktan sonra, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikayı almaya hak kazanmışlardır.

Halk Eğitim Merkezi değerli eğitmenlerimizi ve bu kursa gönüllülük esasıyla katılan değerli sağlık personelimizi kutluyor, başarılar diliyorum.

Programımızın 2.kısmında; “Otizmin Farkındayız” konulu seminerimiz yer almıştır.

OTİZM

Otizm yaşamın ilk 3 yılı içinde ortaya çıkan ve yaşam boyu devam eden; Sosyal, sözel ve iletişimde problemler, Tekrarlayıcı davranışlar ile kendini gösteren karmaşık, gelişimsel bir bozukluktur.

•Otizm; bir akıl hastalığı değildir!

•Otizm; kimsenin suçu değildir!

Otizmli çocuklar, özel çocuklardır! ve bu çocukların anne-babaları da özel kişilerdir! Peygamberimizin “CENNET ANALARIN AYAKLARI ALTINDADIR!” ifadesini en çok hak eden otistik çocuk anneleridir.

Otizmli bir çocuğa; ne kadar erken yaşta teşhis koyulur, ihtiyaçları olan özel eğitimi ne kadar çabuk almaya başlarsa, yaşam becerilerine kavuşma şansları o kadar fazlalaşır. Tüm bu nedenlerle; Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak hedefimiz;

Otistik çocuklarımızın erken teşhis, tedavi ve rehabilitasyonlarının sağlanarak tüm  hekimlerimizde ve toplumda bu konuda farkındalık oluşturmaktır.

Bu amaçla kurulan; “OTİSTİK BİREYLERİ KORUMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ’NİN”  fedakar tüm üyelerini kutluyor, başarılar diliyorum.

Çocuk Psikiyatri Hastalıkları Uzmanı Uz.Dr.Ahmet ŞENSES’e katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Engelli vatandaşlarımızın, sorunlarını gündeme getirmek, vatandaşlarımızın bu alandaki çalışmalarına katılımını sağlamak amacıyla düzenlenen 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda, engelli vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve güvenli bir hayat diliyorum”.           

   

Bu haber 665 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...