“Yeni strateji ve projelerle Ispartamıza hizmet edeceğiz!

21 Mayıs 2013 17:21

ITSO 2005-2013 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Hasan Hüseyin Kaçıkoç ile Meclis Başkanı Bedri Ayhan görevlerini Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile Meclis Başkanı Osman Şahlan’a devretti. Duygulu anların yaşandığı devir teslim töreninde birlik beraberlik mesajları verildi.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası 2013 Mayıs ayında yapılan seçimlerin ardından Başkanlığa seçilen Şükrü Başdeğirmen ile Meclis Başkanı Osman Şahlan, 2005-2013 yılları arasında Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yapan Hasan Hüseyin Kaçıkoç ve Meclis Başkanı Bedri Ayhan’dan görevi devraldı. Önceki Dönem ve Yeni Dönem Meclis üyeleri ile Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda işadamının hazır bulunduğu törende anlamlı mesajlar verildi. ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan ve 2005-2013 Yılları Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç ile Meclis Başkanı Bedri Ayhan kısa konuşmalar yaparak birlik beraberliği vurguladılar.

HEM HÜZÜN HEM SEVİNÇ YAŞIYORUZ

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, konuşmasında birlikte 8 yıl çalıştığı Hasan Hüseyin Kaçıkoç ve Bedri Ayhan’dan övgüyle söz etti. Makamların gelip geçici olduğunu vurgulayan ITSO Başkanı Başdeğirmen şunları söyledi.

“Bugün Ticaret ve Sanayi Odamızda, güzel bir günde güzel bir gündemle, bir devir-teslim töreni münasebetiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Ticaret ve Sanayi Odamızın yeni meclisi malumunuz üzere 11 Mayıs günü yapılan seçimlerle belirlenmiş, dün de meclisimiz toplanarak meclis ve oda yönetimini belirlemiştir. Belirlenen takvime göre bugün de devir-teslim gerçekleştirerek sorumluluk değişimi gerçekleştirilecektir. Bugünkü gündemimiz de hem hüzün hem de sevinci bir arada yaşamaktayız. Sayın Başkanımla 8 yıllık birliktelik içinde  abi kardeş olarak güzel bir mesai arkadaşlığı yaptık. Her konuda birbirimize destek verdik. Yönetim kurulunda başkan yardımcılığı görevimde nazik bir üslupla görevlerimizi yerine getirdik. Kendisine huzurlarınızda çok açık yüreklilik ve samimiyetle teşekkür etmek istiyorum. Hasan Hüseyin Kaçıkoç abimize yönetimimiz döneminde her zaman kapılarımız sonuna kadar açık olacak,  talepleri bizler için büyük öncelik taşıyacaktır. Kendisine huzurlarınızda çok teşekkür etmek istiyorum.

MAKAMLAR GELİP GEÇİCİ ÖNEMLİ OLAN HOŞ BİR SEDA

Her zaman söylediğim bir şey var, önemine binaen tekrar vurgulamak istiyorum; ‘bu makamlar herkes için geçicidir, önemli olan bu görevler bittikten sonra insanların arkamızdan iyi konuşmasıdır, geride hoş bir seda bırakmaktır’. Amacımız taş üstüne taş koymaktır. Başkanımla 8 yıllık dönemde beraberce önemli ve üyelerimize hizmet adına başarılı işler yaptık. Bu görevlere seçilmek kadar, bu görevleri hayırlısıyla bitirmek de çok önemlidir.

4 YILDA GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE

KATARAK HİZMET EDECEĞİZ 

Bizler de, önümüzdeki 4 yıllık dönemde, hız kesmeden, kaldığımız yerden,  Ispartamızın ve iş dünyamızın değişen ihtiyaç ve taleplerine paralel olarak yeni hedefler ve projeler gerçekleştirmek için göreve talip olduk ve bunun bilincinde gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Günümüz iş dünyasında dün yok, yarın var. Geçmiş hatalarımızdan çıkaracağımız derslerle başarılarımızdan elde edeceğimiz olumlu tecrübeleri birleştirip değişen dünya koşullarında yeni strateji ve projelerle Ispartamıza hizmet edeceğiz. Başta meslek komitelerimiz olmak üzere, meclis ve yönetim kurulu ile diğer organlarımızda genç, dinamik, çalışkan ve yeniliğe açık bir ekip oluşturduk. Bu ekibimizle dün görev paylamışını gerçekleştirdik, bu paylaşım yalnızca bir yük paylamışımıdır, kanunen yapmamız gereken bir zorunluluktur. Yönetim anlayışımızı zaman içinde de göreceğiniz üzere, bütün meclis ve meslek komite arkadaşlarımızla sürekli olarak çeşitli vesilelerle hep istişare halinde olacağız. Bu dönemde, yalnızca yönetim kurulu olarak değil, bütün meclisimiz ve meslek komitesi üyesi ve hatta mümkün olduğunca doğrudan üyelerimize ulaşmak suretiyle, kararlarımıza onları da dâhil eden bir anlayış içinde görevimizi sürdüreceğiz.

Bütün bu duygu ve düşüncelerle daha önceki dönemde görev yaptığım arkadaşlarıma ve başkanıma huzurlarınızda çok teşekkür eder, kendilerine bundan sonraki yaşamlarında başarılar diler, saygı ve sevgiler sunarım.”

ISPARTA İÇİN TEK YÜREK OLMALIYIZ

ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan da konuşmasında birlik beraberlik mesajları verdi. Şahlan şöyle devam etti:

“Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak, son zamanların en katılımlı seçimlerinden birini yaşadık. Bir Meslek Örgütü olmanın önemini ve değerini kavrayan; Demokrasinin en önemli değeri ve kazanımı olan oy verme ve seçme hakkının değerini anlayarak seçime büyük teveccüh gösteren Isparta iş dünyasını, tüm ITSO üyelerini tüm kalbimle kutluyorum. Tüm guruplarda büyük rekabetler oldu; Tüm adaylar kıyasıya çalıştı; Kendisini anlattı, oy istedi… Biz iş dünyası olarak rekabet duygusuna alışık bir camiayız.  İşte; Kendi aramızdaki tartışmaların; Daha iyi hizmet verme duygusu ile yaşanan rekabetlerin ve farklı fikirlerin temelinde bu çok seslilik kültürü vardır. Bizim en büyük zenginliğimiz budu. Tüm adaylarımız son güne kadar mücadelesini yapmıştır. Ama şu an itibariyle; Tek yürek, bir ve beraber seçimlerini tamamlamıştır. Şu an itibariyle rekabet bitmiştir;  Tek yürek Odamız için, Isparta için, ülkemiz için hep birlikte hizmet zamanı başlamıştır. Yeni Mecliste ve Komitelerde görev alan tüm arkadaşlarımı kutluyorum. İlk kez gelen arkadaşlarımın taze enerjileri ile; İkinci kez seçilen arkadaşlarımın ise geçmiş tecrübeleri ile Isparta ekonomisini daha da yukarılara taşıyacak projeleri üreteceklerine inanıyorum. Sonuçta kazanan Isparta’dır, Ispartalıdır… Küçük bir parçası olmakla gurur duyduğum Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ailesi adına; Özellikle bundan önce ITSO’ya ve dolayısıyla Isparta’ya hizmet veren, çaba harcayan tüm arkadaşlarıma Ispartalılar adına şükranlarımı sunuyorum.  Ispartalılar ve Isparta iş dünyası onların bu hizmetlerini unutmayacaktır. Yeni seçilen arkadaşlarımı, siz değerli Meclis Üyelerini tekrar kutluyorum. Bu anlamda,  hangi görev veya hangi sıfat altında olursa olsun Isparta’ya hizmet etme çabası içinde olan tüm dostlarımı, kardeşlerimi tebrik ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun. Bu hizmet yolunda, Allah bizleri utandırmasın.”

BİZ HİZMETTE HER ZAMAN VARIZ

Törende kısa bir konuşma yapan Bedri Ayhan ise, 8 yıl boyunca yaptıklarını özetleyerek bölgede birlik beraberliği sağladıklarını söyledi. Isparta için hizmette her zaman var olduklarını belirten Ayhan, “Sayın Şükrü Başdeğirmen ve ekibinin bu görevi layıkıyla yapacağından hiç kuşkumuz yok. Isparta adına en iyi çalışmaları yapacağına inancımız sonsuz. Bizler üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. 8 yıl boyunca birçok hizmeti birlikte göğüsledik. Bundan sonra kendisi de Isparta’ya çok hizmet edecektir.Bizlerde destekçisi olacağız” dedi.

Hasan Hüseyin Kaçıkoç ‘da, “Şükrü Başdeğirmen ile birlikte 8 yıl uyum içinde çalıştık. Birbirimize hep destek olduk. Hizmetleri hep birlikte yaptık. Bu görevi layıkıyla yapacağını biliyorum. Sorunların içinden gelen biri olduğu için her zaman en iyisini yapacaktır. Herkese yeni görevinde başarılar diliyorum. Bizim üzerime düşen bir görev olursa her ne olursa olsun hazırız. “diye konuştu.

Ardından ITSO Başkanı Başdeğirmen ve Meclis Başkanı Şahlan, Hasan Hüseyin Kaçıkoç ve  Bedri Ayhan’a plaket vererek hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiler.

            

Bu haber 736 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...