“Halkın içine çıkmak yerine sığıntı gibi dolaşıyorlar!”

21 Mayıs 2013 17:24

CHP İl Başkanı Vedat Şenol ve beraberindeki 100 kişi Akil İnsanlar Akdeniz Heyeti’ni protesto etmek amacıyla Barida Hotel önünde toplandı. Akil insanların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın atamasıyla oluşturulduğunu ve içinde ne bir milliyetçi ne de bir Atatürkçünün bulunduğunu savunan Şenol, “Türkiye’nin neresine gittilerse halkın içine, sokağa, esnafa çıkamadılar. Otellerde sığıntı gibi toplantı yapıyorlar” dedi.

Uzun zamandır ilimize gelmesi beklenen Akil İnsanlar Akdeniz Heyeti dün Isparta’ya geldi. Emniyet ekipleri heyet gelmeden bir gün önce toplantıların yapacağı Barida Hotel etrafında geniş güvenlik önlemleri aldı.

KALDIRIMLAR KAPATILDI KISA ARALIKLARLA POLİSLER YERLEŞTİRİLDİ

Emniyet ekipleri otel etrafında bulunan kaldırımlara olası bir fiili saldırıyı önlemek için barikat kurdu. Ayrıca kısa aralıklarla polisler otel etrafında sabaha kadar devriye attı ve etrafın güvenliğini sağladı.

BARİDA HOTEL ÖNÜNDE PROTESTO

Daha önce Akil İnsanlar Heyetinin Barida Hotel’de toplantılarına devam edeceğini öğrenen CHP İl Örgütü, Türkiye Gençlik Birliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği temsilcileri yavaş yavaş toplanmaya başladı.

YBEM ÖNÜNDE BAŞLADI BARİDA HOTEL’İN KARŞISINA GEÇTİ

Protestocular ilk önce Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YBEM) önünde toplandı. Protestocuların çoğalmasıyla birlikte emniyet ekipleri de olası bir taşkınlık için gerekli önlemleri aldı. Alınan önlemler en çok YBEM’e girecek olan öğrenciler, personel ve yoldan geçen vatandaşları etkiledi. Öğrenciler ve personel YBEM’e sokulmazken, kaldırımı kullanmak isteyen vatandaşlar yola indirildi. Hem araçların hem de yayaların aynı yolda ilerlemesi tehlikeye davet çıkardı. Çünkü kaldırımlara barikat kurulmuştu ve yayaların geçmesine izin verilmedi. Ayrıca yol araç trafiğine de kapatılmadı.

CHP İL BAŞKANI ŞENOL’DAN TEK BAYRAK ÇAĞRISI

Öte yandan CHP İl Başkanı Vedat Şenol, protesto için toplanan kalabalığa sadece Türk Bayrağı çıkarılması için çağrıda bulundu. Kalabalık da uyarıyı dikkate aldı ve protesto sadece Türk Bayraklarıyla yapıldı.

EMNİYET MÜDÜRÜ YAKINDAN TAKİP ETTİ

Diğer taraftan İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, protestocuları yakından takip etti. Hatta polisleri tek tek yönlendiren Or, olası bir taşkınlık için sürekli dikkatli olunması çağrısında bulundu.

KORNA BASANI ÇEVİRDİLER

Bu arada yolun kenarındaki protestoya destek vermek isteyen bazı sürücüler araçlarının kornalarına basınca ileride bekleyen trafik polisleri tarafından çevrildi. Birkaç sürücü bu şekilde durduruldu.

PROTESTOYU CHP YAPTI

Akil İnsanlar Heyetini sadece CHP protesto etti. Bunun dışında kendilerine destek veren olmadı. Katılımcılar çeşitli sloganlarla Akil İnsanlar Heyeti’ni protesto etti.

BİBER GAZI GETİRİLDİ

Alınan güvenlik önlemleri arasında polisin kask takması ve biber gazı getirmesi de dikkatlerden kaçmadı. Yoldan geçen vatandaşlar bu durumu fark edince neredeyse yolunu değiştirdi.

HALKIN İÇİNE ÇIKMAK YERİNE SIĞINTI GİBİ DOLAŞIYORLAR

Protestoların yapıldığı sırada açıklamada bulunan CHP İl Başkanı Vedat Şenol, daha önce Akil İnsanlar Projesi’ni halka anlatmaya çalıştıklarını bu projenin Türkiye’nin bölünme projesi olduğunu savundu. Ayrıca bu projenin Abdullah Öcalan’la çizilen bir proje olduğunu ve televizyonlardan tanıdığımız kişiler aracılığıyla halka anlatılmaya çalışıldığını ileri süren Şenol, “Akil İnsanlar Heyeti’nde ikisi hariç PKK ya da BDP çizgisinde olan, görüşlerini açıkça savunan kişiler.

ARALARINDA BİR TANE ATATÜRKÇÜ YA DA MİLLİYETÇİ YOK!

Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm illerinde dolaşan bu kişiler arasında tek Milliyetçi ya da Atatürkçü yok. Bu insanların hepsi genel kabul görür insanlar değil. Tayyip tarafından atanmış kişiler. Şehirlerden, STK’lardan gönderilmiş kişiler değil. AKP ve BDP kendi anlaşmasını halka anlatamadığı için sözde tanınmış kişiler aracılığıyla anlatma yoluna gidiyor. Bu görevi niye aldılar bilmiyorum. Türkiye’nin neresine gittilerse halkın içine çıkamadılar, sokağa, esnafa çıkamadılar. İşte böyle Barida Hotel gibi otellerde sığıntı gibi işgal güçlerinin temsilcileri gibi toplantı yapıyorlar. Şehirdeki STK’ların temsilcilerini çağırıp ikna etmeye çağırıyorlar. Toplantıya katılan Isparta’daki STK temsilcileri bunun farkındadırlar. Türkiye bu projeyi kabul etmeyecek. Türkiye bölünmek istemiyor. Türkiye Cumhuriyeti ibaresini bile kaldırmaya kadar yeltendiler.

ISPARTA’DAN ELLERİ BOŞ DÖNECEKLERDİR

Akil İnsanlar Isparta’dan hiçbir şey almadan gideceklerdir. Isparta milli duygularına sahip çıkacaktır. En güzeli de bu yoğun emniyet tedbirlerini görmekteyim. Ispartalı sağduyuludur, misafirlere saldırı yapacak kadar alçak değildir. Biz protestomuzu yaptıktan sonra burayı sakince terk edeceğiz. İnşallah yerel seçimlerde AKP’den kurtulduğumuz gün olur” şeklinde konuştu.

PROTESTO OLAYSIZ SONA ERDİ

Yaklaşık 100 kişinin bulunduğu grup protestoların ardından olaysız şekilde ayrıldı. Bu arada protestoların yapıldığı sırada Akil İnsanlar Heyeti hala daha Barida Hotel’e gelmemişlerdi.

 

Bu haber 702 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...