Ispartalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kermes düzenliyor

22 Mayıs 2013 15:44

Ispartalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ramazan Alan geçen yıl düzenledikleri  kermes neticesinde 15 öğrenciye ayda 75.Tl olmak üzere burs verdiklerini belirterek, bu yılki hedeflerinin ise hem aylık burs miktarını artırmak, hem de daha fazla gencimize burs verebilmek olduğunu ifade etti. Başkan Alan, bu amaçla 31 Mayıs – 01-02 Haziran 2013 (Cuma-Cumartesi-Pazar) günlerinde 3 gün sürecek bir kermes düzenleyeceklerini belirterek, tüm Isparta’lılara çağrıda bulundu.

Alan’ın açıklaması şöyle: “1993 yılında kurulan ve 01 Haziran 2002 yılından bu yana başkanlığını yaptığım bu derneğimizin son on yılda piknikler,konferanslar,iftar yemekleri,genel kurullar,fuarlara katılım,aylık konferanslı toplantılar, vb. 82 adet faaliyet yaptık.Bunun yanında Konya,Ankara ve Isparta’da  yerel yöneticileri ve bazı kamu kurum ve kuruluşlara ziyaretlerde bulunduk,aynı zamanda Konya ve Isparta basınını ziyaret ederek derneğimizin yapmış ve yapacağı faaliyetler hakkında bilgilendirdik. Bu faaliyetlerin yanında 2004 yılında derneğimiz tarafından 3 çeşit gül şekeri imal ederek insanımızın beğenisine sunduk. Halende bonbon türü gül şekerini zaman zaman üretimine devam ediyoruz. Bu gayretlerimizin neticesinde 2009 yılında derneğimizin devamlılığı açışından önemli olan mülkiyeti derneğimize ait olmak üzere bir büro satın  alınarak derneğimiz kiracılıktan kurtarıldı.2003 yılında kurduğumuz web (ispartalilardernegi.org) sitemizle derneğimizin Türkiye ve dünyaya açılımını sağladık.

Derneğimizin en önemli hedeflerinden biri hemşehrilerimiz arasında birlik,beraberlik ve dayanışmayı sağlamak,hemşehrilerimizi ve Isparta’mızı Konya’da en iyi şekilde temsil etmekti bunda da yönetim kurulundaki hemşehrilerimizle birlikte bir başarı sağladık.Diğer bir hedefimiz hatta en önemli hedefimiz geleceğimizin garantisi olan Konya’ya yüksek tahsil yapmaya gelen muhtaç gençlerimize sahip çıkmak her yönüyle onların yanında olmaktı.Manevi yönden bunu yakaladık,Allah’a şükür ki geçen yıl düzenlediğimiz kermes neticesinde 15 gencimize ayda 75.Tl olmak üzere burs verdik.Bu yılki hedefimiz hem aylık burs miktarını artırmak, hem de daha fazla gencimize burs verebilmektir.Bu amaçla 31 Mayıs – 01-02 Haziran 2013 ( Cuma-Cumartesi-Pazar) günlerinde 3 gün sürecek olan bu kermesimize gereken ilgiyi göstereceğinize ve bir Ispartalı olabilmenin gereğini yapacağınıza eminim.

Bu duygu ve düşüncelerle şimdiden hepinize teşekkür eder,sevgi ve saygılarımı sunarım.

 

Bu haber 744 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...