Turizmde 12 ay hedefiyle sağlık turizminde yol haritası arayışı

22 Mayıs 2013 15:50

Antalya, Isparta ve Burdur illerini kapsayan Batı Akdeniz Sağlık Turizmi Kümelenme Çalışması’nı sürdüren Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), sektörün hastaneler, kamu ve özel kurum ile kuruluşlar, STK’lar gibi ilgili paydaşlarının katılacağı Batı Akdeniz Sağlık Turizmi Çalıştayı gerçekleştiriyor. Batı Akdeniz’deki sağlık turizmi potansiyelinin, kümelenme çalışmalarının, sektörün sorunlarının ve çözüm önerilerinin değerlendirileceği, sektörün yol haritasının belirleneceği, tarafların görüş ve önerilerinin alınacağı çalıştay, 22 Mayıs 2013 tarihinde Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde yapılacak.

Batı Akdeniz Sağlık Turizmi Çalıştayı’nda, Antalya Valiliği ve Birleşmiş Milletler Ortak Programı işbirliğiyle Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak başkanlığında sağlık turizmi paydaşlarının katıldığı toplantıyla 27 Kasım 2012’de turizmin merkezi olan Batı Akdeniz'de farkındalık oluşturulması, sektörün ortak hareket etmesi ve işbirliğini güçlendirerek rekabetçiliğin artırılması amacıyla başlatılan Batı Akdeniz Sağlık Turizmi Kümelenmesi’nde BAKA uzmanlarının saha çalışmaları hakkında bilgi verilecek. Antalya, Isparta ve Burdur’da 20'si hastane olmak üzere 40 kamu kurumu, özel firma ve STK’lar ile gerçekleştirilen yüz yüze mülakat yöntemiyle yapılan saha çalışmalarının çıktıları çalıştay katılımcıları ile paylaşılacak.

Sonuçları, ortaya çıkacak görüşler ve önerilerin TR61(Antalya, Isparta, Burdur) 2014-2023 Bölge Planı’nda yer alacağı çalıştay, saat 10.00 açılış konuşmalarıyla başlayacak. BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Sağlık Bakanlığı Sağlık Turizmi Daire Başkanı Dr. Dursun Aydın ve Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu’nun açılış konuşmalarının ardından mevcut durum analizi ve katılımcıların bilgilenmeli amacıyla panel yapılacak.

Panele, Sağlık Turizmi Daire Başkanı Dursun Aydın, BAKA uzmanı Saadettin Dikmen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Gülşah Tarhan, Antalya Sigorta Acenteleri Derneği’nden Adnan Semerci ve Konyaaltı Turistik Tesisler Birliği Derneği Başkanı Metin Ölçer konuşmacı olarak katılacak. Panel sonrasında sektörün paydaşları, çalışma gruplarında ‘Tanıtım ve Pazarlama’, ‘İnsan Kaynakları’, ‘Etik Sorunlar ve Ortak Rekabet’, ‘Aracı Kurumlar’ ve ‘Hukuki Düzenlemeler’ konularında beyin fırtınası yapılacak.

 

Bu haber 643 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...