“Kimseyle rekabet içinde değiliz!”

22 Mayıs 2013 15:51

Isparta’nın en büyük ikinci ilçesi olan Şarkikaraağaç’ta özel yurt işletmecileri ile belediye arasında gerginlik yaşandı. Sebep; Belediyeye ait olan yurdun özel yurtlara oranla fiyatı minimum seviyede tutması ve kâr amacı gütmemesi. Hal böyle olunca ilçede bulunan yaklaşık 1000 öğrenci belediye yurduna gitmek için sıraya giriyor.

Şarkikaraağaç Belediye Başkanı Şafak Ufacık, ilçede özel yurt işletmecileriyle belediye arasında yaşanan polemiğe açıklık getirdi. Şarkikaraağaç Meslek Yüksek Okulu’nun ilk kurulduğu dönemde, belediye olarak esnafın da seferberliği ile 17 günde 250 kişilik kız öğrenci yurdu yaptıklarını belirten Ufacık, “Bu yurdu uygun fiyatlarla öğrencilerin daha huzurlu ve daha refah içinde olması için yaptık. Ardından özel yurtlar da kuruldu” dedi.

KİMSEYLE REKABET İÇİNDE DEĞİLİZ

Kimseyle rekabet içinde olmadıklarını aksine hizmet için bulunduklarını ve kâr amacı gütmediklerini ifade eden Ufacık, “Velilerimiz çocuklarını bize emanet ediyorlar. Biz de onların can güvenliğini ve mutluluğunu düşünmek zorundayız. Ayrıca aileleri yormama adına fiyatlarımızı minimuma indirdik. Bu olay ilçemize yol, su, elektrik olarak geri dönüyor” diye konuştu.

ÖZEL YURTLARI KALİTESİNİ ARTIRSIN ONLARI TERCİH ETSİNLER

Öte yandan özel yurt işletmecilerine de bir çağrıda bulunan Ufacık, “Her hizmetin bir bedeli var. Madem şikayet ediliyor özel yurtlarımız hizmetini ve artırsın kalitesini artırsınlar. O zaman öğrencilerimiz onları tercih edeceklerdir. Biz 175 TL’ye öğrenci kaydediyoruz. Bunun içinde ayrıca sabah kahvaltısı, akşam yemeği ve okul servisi de var. Ülkemizin parlak geleceğine dün olduğu gibi yarın da hizmet vereceğiz. Kimsenin endişesi olmasın” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 646 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...