Semerkand Günleri etkinleri başlıyor

22 Mayıs 2013 15:54

Isparta Kültür, Eğitim ve Hizmet Derneği’nce 22-29 Mayıs tarihleri arasında ‘Semerkand Günleri Etkinlikleri’ düzenlendi. Kum sanatı, ilahi dinletisi ve panel gibi birçok etkinliğin olacağı programa SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu başta olmak üzere akademisyenler ile önemli isimler katılacak.

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ‘Semerkand Günleri Etkinlikleri’nin bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek. Isparta Kültür, Eğitim ve Hizmet Derneği’nin organize edeceği etkinlikler kapsamında ‘bilgi’nin insan için önemine vurgu yapılacak. Önceki gün akşam dernek binasında yapılan yemekli tanıtım toplantısında konuşan Isparta Kültür, Eğitim ve Hizmet Derneği Başkanı Halil Karagöz, bugün saat 18.00’da yapılacak açılış etkinliğine herkesi davet etti. Bir hafta boyunca sürecek etkinlikler kapsamında birçok önemli ismi ağırlayacaklarını ifade eden Karagöz, “Semerkand Vakfı’nın Isparta’daki ayağı olan derneğimiz, ‘Hizmet Nimettir’ düsturu gereğince gönüllülük esasıyla çalışmalar yürütüyor. Halka hizmet, Hakk’a hizmettir, düşüncesiyle yılmadan, yorulmadan arkadaşlarımızla beraber hizmet üretiyoruz.  Etkinliklerimiz için Yunus Emre’nin ifadesiyle; ‘Gelin tanış olalım, İşi kolay kılalım, Sevelim, sevilelim, Dünya kimseye kalmaz’ diyoruz.” 

BİLGİSİZLİK EN BÜYÜK DÜŞMAN

Bilginin korkularımızı azaltan bir güç olduğunu savunan Dernek Başkanı Karagöz, "Biz bilgisizliğin en büyük düşmanımız olduğunu düşünüyoruz. Öncelikle kendimizi bilmek için eğitim çalışmaları yapıyoruz.  Çünkü kendini bilen Rabbini bilir. Rabbini bilen sonsuz mutluluğa kavuşur. Yaratıkların en şereflisi olan insan, mutlu olmaya, huzuru bulmaya layıktır. Bu hususta huzur yolunu bilenlerle beraber yürüyelim, diyoruz. Dertlerimizin içinde dermanımızın gizlendiğine inanıyor, dermanımıza koşalım, diyoruz. Gülün dikeni var diye gül koklamaktan kaçınmak yerine, dikenine razı olup güle hasret kalmayalım diyoruz” dedi.

29 MAYIS’TAKİ PANEL ÖNEMLİ

Öte yandan 29 Mayıs’ta SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun oturum başkanlığını yapacağı ‘Bilgi Toplumundan Fetih Toplumuna’ konulu konferansa önemli bilim insanlarının katılacağını belirten Halil Karagöz, “Bu panelde bilgi toplumundan fetih toplumuna ulaşmanın yollarını değerli bilim adamlarımızın isabetli görüşleriyle öğreneceğiz. Her gün, her akşam yapacağımız etkinliklerle anlamlı yaşamanın püf noktalarını paylaşacağız. Kongre salonunun bahçesinde helal gıda ile beslenecek olan vücudumuz, manevi sohbetlerle feyizlenecek olan kalbimiz bir haftalık bayram havası yaşayacak” diye konuştu.

ETKİNLİK PROGRAMI ŞU ŞEKİLDE:

22 Mayıs Çarşamba

Mehter Takımı, Açılış, protokol konuşması, Semerkand pilavı ve gül şerbeti ikramı

23 Mayıs Perşembe

Cezaevi, huzurevi, sevgi evleri ziyaretleri, bilgi yarışması-saat 21.00

24 Mayıs Cuma

Mostar gençliği etkinliği-saat 21.00 (Şiir dinletisi, ilahi, söyleşi: Abdulbaki Yeşil

25 Mayıs Cumartesi

Voleybol turnuvası-saat 17.00 (Yer: Mustafa Gürkan Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu)

İlahi dinletisi-Konferans: Mustafa Uslu ‘İslami Hayata Tasavvuf’ saat 21.00

26 Mayıs Pazar

Masa tenisi yarışması-saat 17.00, Motosiklet gösterisi, Konferans: Abdulkadir Çağlar; ‘Gönül Fatihleri’ saat 21.00

27 Mayıs Pazartesi

Muhabbet gecesi-saat 20.00 (Kafkas oyunları, kum sanatı, şiir dinletisi)

28 Mayıs Salı

Isparta Kültür Eğitim Hizmet Derneği faaliyetleri, Konferans: Halil Karagöz ‘Semerkand Vakfı Hizmetleri’ saat: 21.00

29 Mayıs Çarşamba

Panel: ‘Bilgi Toplumundan Fetih Toplumuna; Üniversite’ saat 21.00

Oturum Başkanı SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu

Panelistler: TÜBİAD Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Atan, TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, SDÜ Sosyal Bilimler Müdürü Prof. Dr. Süleyman Seydi, Sosyolog- SDÜ Eğirdir MYO Müdürü Doç. Dr. Nazmi Avcı

 

Bu haber 1322 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...