Osman Ertürk Isparta’dan ayrıldı

29 Ağustos 2012 19:07

DSİ Antalya 13. Bölge Müdürlüğü’ne tayin olan Bölge Müdür Yardımcı Osman Ertürk için DSİ 18. Bölge Müdürlüğü sosyal tesislerinde veda yemeği düzenlendi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 25.08.2011 tarih ve 1724 sayılı rotasyon genelgesi ile bölgelerinde 7 yılı dolduran bölge müdür yardımcılarının yer değiştirmesi ilkesi gereği, Bölgemizde 7 yılını dolduran ve DSİ Antalya 13. Bölge Müdürlüğü’ne tayin olan DSİ 18. Bölge Müdür Yardımcı Osman Ertürk’e Bölge Müdürlüğü sosyal tesislerinde verilen yemek ile veda edildi. Yemeğe Bölge Müdürü Murat Acu, Bölge Müdür Yardımcıları Şükrü Baysal,Süleyman Aksoy ve Hayrettin Baysal, Şube Müdürlerinin tamamı ve çok sayıda personel iştirak etti.

Törende zaman zaman duygusal anlar yaşanırken Bölge Müdürlüğü personeli, Osman Ertürk ile ilgili düşüncelerini ve çeşitli anılarını paylaştı.  Daha sonra bir konuşma yapan Bölge Müdürü Murat Acu sözlerine oldukça üzgün olduğunu belirterek başladı ve şöyle devam etti: “Osman Ertürk ile birlikte çalıştığım 6 aylık dönemde kendisinden oldukça memnun idim. Kendisi çalışkan, disiplinli, sorunları başarı ile çözen ve organizasyon yeteneği yüksek bir arkadaşımızdır. Özellikle Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde düzenlenen törenlerde ve sosyal faaliyetlerde başarılı çalışmalara imza atmıştır. Kendisinin boşluğunu kolay kolay dolduramayacağımızı biliyorum. Bu yüzden Osman Ertürk Bölgemiz için oldukça büyük bir kayıp Antalya için ise kazançtır. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum.” dedi.

Son olarak konuşan Osman Ertürk ise çalışma arkadaşlarının olumlu düşünceleri için teşekkür etti ve “Isparta’dan her zaman hatırlayacağım en güzel anılar ile ayrılıyorum. Her insanın bir çalışma tarzı vardır. Benim için çalışmak, disiplin ve adalet her zaman en önde gelen prensipler olmuştur. Bu yüzden insanlar çalışma tarzıma ayak uydurmakta önceleri zorlansalar da sonradan bana hak vermişlerdir. Ben her zaman bu yolda yürümeye devam edeceğim. Çünkü inanıyorum ki çalışan, her zaman Rabbimiz ’den karşılığını mutlaka alır. Yaptığım görevler sırasında iş gereği bazı arkadaşlarımızı kırmış olabilirim. Ancak bunların hepsi tamamen çalıştığımız iş için olmuştur. Hiçbir zaman şahsi ve art niyetli olmamıştır. Bu yüzden herkesten haklarını helal etmelerini istiyorum. Benden yana bir hakkınız varsa da hepsini helal ediyorum ve tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

OSMAN ERTÜRK KİMDİR?

1966 Afyonkarahisar ili Başmakçı ilçesi Yaka Kasabası’nda doğdu. İlk öğrenimini Yaka Kasabası’nda tamamlayan Ertürk orta ve lise öğrenimini Isparta’da tamamladı. Daha sonra Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bitki Koruma Bölümü’nden 1988 Yılında mezun oldu. Vatani görevinin ardından 1991 yılında DSİ Isparta 18. Bölge Müdürlüğü’nde memuriyet hayatına başladı. 6 yıl Afyonkarahisar ili Dinar İlçesi İşletme şefliği yaptıktan sonra 1996 yılından bugüne kadar Isparta’yı karış karış dolaştı ve çiftçilerimizi modern sulama teknikleri konusunda bilinçlendirdi.

2001-2004 yılları arasında memuriyetinden ayrılarak özel sektörde çalıştı. Çalışma döneminde Ulusal ve Uluslararası Seminer ve Bahçe Günleri tertipledi. Türkiye genelinde Damla Sulama’nın etkin ve verimli kullanılması için Isparta’nın muhtelif yerlerinde örnek bahçe sistemleri kurdu. Gelendost İlçesi’nde yaptığı bir proje ile 820 proje arasından TÜBİTAK Türkiye üçüncülüğü kazandı. Ayrıca ilimizdeki bazı laburatuvarlara akreditasyon işlemlerinde fikri destek sağladı.

2004 yılında memuriyete geri dönerek 2005 yılına kadar DSİ Bölge Sulamaları Koordinatörlüğü, Isparta Valiliği Tarım Komisyon Başkanlığı görevlerini yürüterek, Isparta’daki sulu tarımın sorunlarını ve çözüm önerilerini raporlayarak Isparta Valiliği’ne ve DSİ Genel Müdürlüğü’ne sundu.

2005 yılı Haziran Ayı’nda başladığı Bölge Müdür Yardımcılığı görevini 2012 yılı Ağustos Ayı’na kadar sürdürerek, 7 hizmet yılını doldurdu ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Rotasyon genelgesi gereği Antalya’ya tayin oldu. 7 yıllık yöneticilik döneminde Bölgemize ve özellikle Isparta’mıza önemli hizmetleri dokunan Osman Ertürk, DSİ Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği seminerlerde Damla Sulamanın prensiplerini ve gerekliliğini anlattı. Son 8 yıldır Türkiye’de Damla Sulamanın en yüksek oranda kullanıldığı il olarak Isparta’nın lider konumda kalmasını sağladı.

Teknik, sosyal ve ileriye dönük projeleri ile Türkiye genelinde ve Isparta özelinde birçok proje ve bildiri sundu.

 

Bu haber 1842 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...