Mahallelerde ot temizleme seferberliği

23 Mayıs 2013 16:03

Isparta Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü mahallelerde yabani otlarla ilgili çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bahar aylarının girdiği günden buyana 32’nci mahallede çalışmalarını sürdüren ekipler kaldırımlardaki yabani otların temizliğini sırt motoru ile gerçekleştirirken, yine aynı bölgede haşere ile ilgili de ilaçlamalarını yapıyor.

Şehir genelindeki tüm mahallelerde uygulamasına devam edilen çalışmaların sonuncusu Muzaffer Türkeş Mahallesi’nde yapıldı. 2 ilaçlama ekibi, 24 kişilik ot temizleme ve süpürge ile yıkama araçlarınca sürdürülen çalışmalarda vatandaşlara ait kaldırımlar yürüyüşe engel oluşturacak olumsuzluklardan arındırılıyor. Bu kasamda ilk olarak ot temizleme ekipleri sırt motorları ile kaldırımlardaki yabani otların temizliğini gerçekleştiriyor. Ardından ekipler kaldırımlardaki otları süpürge ile toplarken yine yol temizleme araçları da yolları süpürüyor ve ardından da haşere ile mücadele için bölge ilaçlanıyor. Çalışmalar tüm ana arter ve sokaklarda tek tek yapılıyor. 

Vatandaşların daha sağlıklı ortamlarda hayatlarını sürdürebilmeleri için belediye olarak tüm imkânların seferber edildiğini söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, bu yıl uçkunla mücadelede de önemli mesafeler alındığına değindi. Şehir genelinde ciddi anlamda larva ile mücadele gerçekleştirdiklerini, yine şehrin en uç noktalarına kadar çöp temizliğinin belirlenen program çerçevesinde yapıldığını dile getiren Başkan Günaydın, “Şimdi de tüm mahallelerimizin cadde ve sokaklarındaki kaldırımları elden geçiriyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğümüzce kurulan ekipler kaldırımlardaki yabani otların temizliğini gerçekleştiriyor. Tüm kaldırımlar elden geçiriliyor ve caddelerimizin temizlikleri yapılarak, haşere ile mücadele gerçekleştiriliyor” dedi.

Bu haber 595 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...