Galericiler Sitesi’nde sona gelindi

23 Mayıs 2013 16:10

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, içerisinde 56 dükkânı barındıran Oto Galericiler Alışveriş Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Çalışmaların artık sona geldiği ve kısa bir süre sonra açılacak olan Oto Galericiler Alışveriş Merkezi’ndeki son durumu yerinde inceleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bugüne kadar gelinen nokta ile ilgili bilgiler verdi. Oto Galericiler Derneği Başkanı Uğur Madan ve buradaki esnaf ile bir araya gelen Başkan Günaydın, bu sitenin yapımının geçmişinin uzun bir süreç aldığını söyledi. 

1999 yılında ilk belediye başkanlığı döneminde böyle bir yer yapılması için Isparta Belediyesi olarak alanı imara aldıklarını yine mevcut alanla birlikte yan tarafının da alındığını ifade eden Başkan Günaydın, 1. Bölge olarak 56 dükkânın yapımının tamamlandığını, 2.Bölge için de çalışmalar yapılabileceğini bunun için istimlak edilmesi gerektiğini anlattı. Oto Galericiler Alışveriş Merkezi’nin geleceğe hitap edebilecek konumda planlandığını aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Sitenin ancak 2009 yılında yapılmaya başlanabildiğini belirtti. Galericiler ve Belediyenin 1999 yılında istimlak için buraya para ayırdığını, ancak 2.dönem belediye başkanlığına ara vermesiyle birlikte çalışmaların durduğunu belirten Günaydın, geçen 5 yıllık süre içerisinde istimlak için ayrılan paraların 5 yıl geriye iadesinin yapılmadığını, arsaların alınmadığını dile getirdi. 2009 yılında tekrar göreve gelmesiyle birlikte aradan geçen 5 yılın ardından tekrar harekete geçtiklerini belirten Başkan Günaydın, “2009 yılında oto galericilerimize bu işe hız verin bir an önce bitsin dedik. Galericiler Sitesi Yönetim Kurulu tekrar harekete geçti ve çalışmalar yeniden başladı” dedi.

Oto Galericiler Alışveriş Merkezi’nde Isparta Belediyesi’nin de 5 dükkânının bulunduğunu ifade eden Günaydın, “Burasının sonuca ulaşması için büyük uğraş verdik. Burası da artık şehirleşti. Sitenin asfaltları da yapılacak. Altyapıları kışın tamamlandı. Site kullanım ve fonksiyon bakımından iyi olacak” şeklinde konuştu.

Oto Galericiler Alışveriş Merkezi’ndeki dükkânlara ruhsat verme aşamasına gelindiğini ve kısa zamanda bu ruhsatlandırmaların da yapılacağını belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Esnafımızın kısa süre içerisinde buraya taşınmasını istiyoruz. Hem esnafımıza, hem de halkımıza kullanım rahatlığı sunduk. Burası galericilerimizin kalbi olacak. Burasının daha yaşanabilir bir alan olması için peyzaj çalışmaları da yapılacak. Belediye olarak burada da mülk sahibi konumundayız. Üreten bir toplum örneği veriyoruz. Çalışmalarımız halkımıza hayırlı olsun” görüşlerinde bulundu.

Oto Galericiler Alışveriş Merkezi’nin temelinin 15 Ocak 2011’de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından atıldığını da hatırlatan Başkan Günaydın, açılışının da yine Genel Başkan Bahçeli tarafından yapılmasını arzu ettiklerini belirterek, açılış için davet edeceklerini sözlerine ekledi.  

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın 1999 yılından buyana kendilerine bu sitenin yapımı için büyük destek verdiğini dile getiren Oto Galericiler Derneği Başkanı Uğur Madan, “Başkanımıza esnaflarımız adına teşekkür ediyorum. Başkanımız bu sitenin yapımı için yakından ilgilendi. Sitemizi en kısa zamanda tamamlayıp hizmete sunacağız. Esnafımıza, halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Bu haber 1140 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...