“Teklifle alkolü yasaklamıyor aksine gençlerimizi koruyoruz”

23 Mayıs 2013 16:17

Alkol ile ilgili düzenlemeleri içeren teklifin görüşüldüğü Meclis komisyonunda ayran dağıtılması polemiğe sebep oldu. Plan ve Bütçe Alt Komisyonu Başkanı AKP Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, alkolü yasaklamadıklarını aksine gençleri koruduklarını belirterek tekliften U dönüşünün söz konusu olmadığını, yorumlama noktasında muğlâk ifadeleri de ortadan kaldırdıklarını söyledi.

Alkol ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüştü. Teklifin görüşülmesi sırasında ise milletvekillerine ayran ikram edilmesi polemik konusu oldu.

SUYU YOĞURDA KATARSAN AYRAN OLUR,

RAKIYA KOYARSAN BAYRAM OLUR ESPRİSİ

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, "Ayranı 'milli içki' diye ikram ediyorsanız ben de rakı istiyorum. Bizim milli içeceğimiz sudur, yoğurda katarsan ayran olur, rakıya koyarsan bayram olur" diye espri yaptı. Teklifin tümü üzerinde söz alan, AKP Isparta Milletvekili, Alt Komisyon Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, teklifle alkolün yasaklanmadığını, çocukların ve gençlerin alkole ve kötü alışkanlıklardan korunmasının amaçlandığını kaydetti.

Sadece Türkiye'de değil Avrupa ve gelişmiş ülkelerde de buna benzer sınırlamaların olduğunu belirten Bilgiç, ABD'de 21 yaşın altındakilere alkol satışının yasak olduğu bilgisini verdi.

U DÖNÜŞ YOK

Bilgiç, tekliften U dönüşünün söz konusu olmadığını, yorumlama noktasında muğlâk ifadeleri de ortadan kaldırdıklarını söyledi.

TEKLİF KABUL EDİLDİ

Teklif, yapılan görüşmelerin ardından komisyonda kabul edildi.

 

 

Bu haber 592 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...