“Çok güçlü aday ve kadro ile halkımızın karşısına çıkacağız”

29 Ağustos 2012 19:09

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, yerel seçimlerde çıkaracakları adayın kadrosunu, tüm partilerden isimlerin yer aldığı ittifakla oluşturulacağını belirterek; “Güçlü aday ve güçlü kadro ile halkımızın karşısına çıkacağız” dedi.

 

2009’da yapılan son yerel seçimlerde ortak aday formülünü benimseyen Isparta CHP, önümüzdeki yerel seçimlerde kendi adayıyla yarışa girecek. Aday, Isparta halkının iyi bildiği iş bilen isim olacak. Milletvekili Ali Haydar Öner, Belediye Kadrosu'nun da ittifakla oluşturulacağını söyledi.

ÖNER, “ISPARTA HALKI BANA KENDİSİNİ

MECLİSTE TEMSİL ETMEM İÇİN OY VERDİ”

Isparta’ya yeterince gelmediği yönündeki iddialara cevap veren Milletvekili Öner, 'Onları en çok rahatsız eden milletvekili olmamdan ötürü bu iddiayı ortaya atıyorlar. Isparta halkı bana kendisini  parlamentoda temsil etmem için oy verdi. Tabii ki Isparta’ya gelip gideceğiz ama asil görev yerimiz Ankara’dır” dedi.

“ADAYIMIZ ISPARTA’YI BİLEN,

ISPARTA’DA YAŞAYAN BİRİSİ OLACAK”

2009 yılı yerel seçimlerinde ortak aday formülüyle Demokrat Parti'yi destekleyerek AKP'li Hasan Balaman'ın seçimleri kaybetmesinde etkin rol oynayan CHP, önümüzdeki yerel seçimlerde aday çıkaracak. 2013'te yapılması öngörülen yerel seçimlerde CHP Isparta teşkilatının izleyeceği politikaya yönelik ilk kez Milletvekili Ali Haydar Öner'den açıklama geldi. Yerel seçimlere ilişkin bir soruyu yanıtlayan Öner, Isparta’nın ana muhalefet partisinin yerel seçimlerde aday çıkaracağını söyledi. Yerel seçimde çıkaracakları adaya ilişkin şifreleri veren Öner, "Isparta’yı bilen, Isparta’da yaşayan, ekip çalışmasına yatkın isim belediye başkan adayımız olacak. Herkes 'CHP böyle bir adayı nereden buldu?' diyecek. Çıkaracağımız isim kamuoyunda ses getirecek, Çok konuşulacak. Becerisi, bilgi birikimi yüksek bir aday ve belediye kadrosu oluşturulacak" diye konuştu.

CHP'nin Isparta’da Kuvay-ı Milliye anlayışıyla bir aday çıkaracağını söyleyen Öner, "Belediye kadrosunu ise geçmişte çeşitli partilerde görev almış isimler oluşturacak. Geçmişte CHP'de, DP'den, Anavatan'da MHP'de, Saadet ve Has Parti'de görev almış isimler CHP çatısı altında belediye kadrosunu oluşturacak. İttifakla, Isparta’nın saydığı, sevdiği, iş bilen, becerikli bir kadroyla seçmenin karşısına çıkacağız. CHP bu kez seçime kendi adayıyla girecek. Ama ittifakla girecek. Bunun nedeni Isparta’ya verilecek hizmetin öncelikli olduğu düşüncesi" şeklinde konuştu. Milletvekili Öner, net bir isim olmamasına rağmen bazı isimlerin telaffuz edilmeye başlandığını da ifade etti.

Öte yandan CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, Isparta’ya yeterince gelmediği ve Isparta’nın sorunlarına uzak kaldığı yönündeki eleştirilere de yanıt verdi. Bu iddiayı ortaya atanların utanma kabiliyetlerinin bulunmadığını belirten Milletvekili Öner, "Kendilerini en çok rahatsız eden milletvekili olmamdan ötürü beni 'Isparta’ya gelmiyor' diye yıpratmaya çalışıyorlar. Daha önce bir TV programında da açıkladım. Gün gün Isparta’ya geldiğim dönemleri açıkladım. 12 Haziran seçimlerinden bu yana Isparta’ya 22 defa gelmişim. 70 günden fazla kalmışım. Sadece 4+4+4 kanun tasarısını görüşüldüğü sırada Milli Eğitim Komisyonu üyesi olmam ve ağır bir ameliyat geçirdiğim dönemde Isparta’dan uzak kaldım. 35-40 günlük bir ara olmasına rağmen 'üç aydır gelmiyor' diyorlar. Bu iddialara daha önce yanıt verdim. Ama bana yanıt verecek haysiyetli bir iddia sahibi çıkmadı. Yanlışlığının farkına varanlar da gerçekler karşısında çıkıp özür dileme erdemini gösteremedi. Siyaset ve gazetecilik dürüst adamlara kara çalma sanatı değildir. Ama gerçekler her gün daha iyi anlaşılmaktadır" şeklinde konuştu. Kendisinin meclis üyesi değil milletvekili seçildiğine dikkat çeken Öner, "Ben il Genel Meclisi veya Belediye Meclisi'ne vekil seçilmedim ki sürekli Isparta’da durayım. Isparta halkı, bana kendisini parlamentoda temsil etmem için oy verdi. Tabiî ki Isparta’ya gelip gideceğiz ama asil görev yerimiz Ankara" dedi.

Bu haber 734 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...