“Türkiye’nin yüzde 90’ı Isparta’nın değerlerini bilmiyor!”

23 Mayıs 2013 16:20

Vali Memduh Oğuz, Türkiye’de Isparta’da gül üretildiğini, 700 bin ton elma üretildiğini bilmeyen büyük bir kesimin bulunduğunu ileri sürdü. “Yani ‘Türkiye’nin yüzde 90’nı bunları bilmiyor’ dersek abartmış olmayız” diyen Vali Oğuz, Isparta’nın bu manada halletmesi gereken konuları olduğunu bildirdi.

Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) ile Ticaret Borsası (ITB) seçimlerinin ardından ziyarette bulunan Vali Memduh Oğuz, önemli konulara temas etti. ITSO ve ITB’nin Isparta’nın atar damarı olduğunu vurgulayan Vali Oğuz, “Eğer Isparta bir refah hedefine, 2023 vizyonuna bir marka şehir olarak yürüyecekse, bu tek başına bir kurumun yapacağı iş değil. Birlik beraberlik içerisinde hedefimize yürümemiz gerekiyor. Ayrıca değerlerimizi birlikte tanıtmaya devam edeceğiz. Çünkü bu konuda daha alacağımız çok yol var” dedi. Isparta’nın değerlerinin büyük bir kesim tarafından bilinmediğine de dikkat çeken Vali Oğuz, “Isparta’da gül üretildiğini, 700 bin ton elma üretildiğini bilmeyen büyük bir kesim var. Yani ‘Türkiye’nin yüzde 90’nı bunları bilmiyor’ dersek abartmış olmayız. Isparta’nın bu manada halletmesi gereken konuları var.

DEVLETLER, MİLLETLER DEĞİL ŞEHİRLER BİRBİRLERİYLE YARIŞIYOR

Isparta tarihi zenginliği itibariyle, bugünkü değerleri ve potansiyeli itibariyle İlim Şehri olmaya layık bir il. Artık günümüzde devletler, milletler değil de şehirler birbirleriyle yarışıyor. Eğer hep birlikte bu İlim Şehri Projesine sahip çıkarsak 2023 vizyonu hedefine başarıyla ulaşmış olur. Isparta bu morale sahiptir.

ISPARTA ARABİSTAN’A AÇILIYOR

Buradan özel bir bilgiyi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Önümüzdeki günlerde Arap Turizm Başkanı’nın resmi davetlisi olarak Suudi Arabistan’a bir ziyaret gerçekleştireceğiz. Bu ziyaretimizde Taif kenti ile Ispartamızın ekonomik işbirliğini geliştirmek amacıyla karşılıklı olarak kardeş şehir protokolünü imzalayacağız” diye konuştu.

Bu haber 643 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...