Belediye’deki suç örgütü davası 1 Ekim’e ertelendi

23 Mayıs 2013 16:23

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın da aralarında bulunduğu 82 sanıklı ‘çete kurma ve yönetme’, ‘resmi evrakta sahtecilik’ ve ‘ihaleye fesat karıştırma’ davasında şok gelişme yaşandı. Mahkeme heyeti yeni bilirkişi ataması yapılmasına karar verdi ve duruşma 1 Ekim 2013 tarihine ertelendi.

Isparta Belediyesi'ne yönelik 'Çete kurma ve yönetme, resmi evrakta sahtecilik ve ihaleye fesat karıştırma’ suçlamalarıyla düzenlenen operasyonun ardından açılan 82 sanıklı davanın duruşmasına dün devam edildi. Sanık avukatlarının savunmalarını ve iddia makamını dinleyen mahkeme heyeti, duruşmayı 1 Ekim 2013 tarihine erteledi. Ayrıca yeni Bilirkişi Heyeti’nin belirlenmesi için Ankara Ağır Ceza Mahkemesine heyetin 5’den 7’ye çıkartılması için kararlaştırıldı.

GÜNAYDIN’DAN BERAAT TALEBİ

Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dünkü celseye Yusuf Ziya Günaydın'ın da aralarında bulunduğu ve ‘Çete kurma ve yönetme, resmi evrakta sahtecilik ve ihaleye fesat karıştırma’ suçlarından tutuksuz yargılanan sanıklardan 30'u ve avukatları katıldı. Diğer tutuksuz sanıklar ise duruşmaya gelmedi. Sanık avukatları, hukukçu ve Sayıştay denetçilerinin hazırladığı önceki Bilirkişi Heyeti’nin raporuna katıldıklarını belirterek, bu nedenle bu rapora göre karar verilmesini talep etti. Belediye Başkanı Günaydın ise hayali suçlamalara maruz kaldığını öne sürerek, “Suçsuzluğum önceki celsede sunulan bilirkişi raporu ile kanıtlandı. Beraat talep ediyorum” dedi.

2 BİLİRKİŞİ RAPORU

ARASINDA ÇELİŞKİ VAR

Cumhuriyet Savcısı Murat Kılıç ise 2 ayrı Bilirkişi Raporu arasında çelişki bulunduğunu söyledi. Cumhuriyet Savcısı Murat Kılıç, bu bağlamda Yeni Bilirkişi Raporu hazırlanması gerektiğine işaret etti. Mahkeme Heyeti dava dosyasının tüm ekleri ile Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilerek, 7 kişilik yeni bir bilirkişi heyeti oluşturulmasına karar verdi.

BALAMAN’IN TALEBİ RET EDİLDİ

Müşteki eski Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın davaya müdahil olma talebini, suçtan zarar görmemesi nedeniyle reddeden Mahkeme Heyeti, duruşmayı 1 Ekim'e erteledi.

GÜNAYDIN KARARA TEPKİLİ!

Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti’nin yeni Bilirkişi atama kararını değerlendiren Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Böyle bir karar beklemiyordum. Maalesef bizde adalet çok geç işliyor. Bu dava tamamen hayal mahsulü bir Bilirkişi üzerinden başladı. Ama Yüce Mahkeme, başka bir Bilirkişi’ye sevk etti. Adaletin er ya da geç gerçekleşeceğine inanıyorum. Biz iş yapan bir kurumuz. Çok da başarılıyız. Bugün daha güzel bir netice ortaya çıksaydı, Isparta kazançlı çıkacaktı” dedi.

Bu haber 662 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...