Başkan Günaydın Isparta’ya Ağır Sanayi Fuarını getirmek istiyor

25 Mayıs 2013 11:41

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen’le bir araya geldi. Gerçekleşen ziyarette Ağustos’ta bitirilmesi planlanan yeni Gökkubbe Kongre ve Fuar Merkezi’nin açılmasını dört gözle beklediklerini belirten Başdeğirmen, lobiler yaparak fuarların Isparta’ya kazandırılması gerektiğini savundu. Başkan Günaydın ise bugün İzmir’de bile yapılamayan Ağır Sanayi Fuarını Isparta’ya getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ticaret ve Sanayi Odası’nın çiçeği burnunda başkanı Şükrü Başdeğirmen’i makamında ziyaret etti. Kamu yararına olacak her türlü teklife açık olduğunu belirten Başkan Günaydın, ayrıca ITSO için yapılması planlanan yeni bina için kendilerine yardımcı olabileceğini söyledi. Başkan Günaydın, bu bina için avam proje çizdiğini Başdeğirmen’in bunu mutlaka görmesi gerektiğini bildirdi.

Başkan Günaydın’ın bu desteğinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden ITSO Başkanı Başdeğirmen, Isparta’nın sorunlarında ne Başkan Günaydın’ın ne de kendilerinin sorumlu olduğunu bunda herkesin sorumlu olduğunu belirtti.

ITSO DENİLİNCE AKLA PARA GELMEMELİ

Öte yandan ITSO’nun sadece parayla anılmaması gerektiğini savunan Başdeğirmen, Oda olarak sosyal projelerin de içinde yer aldıklarını belirtti. Özellikle eğitim alanında önemli projelerinin bulunduğunu açıklayan Başdeğirmen, “Eğitim olmayınca yatırım olmaz. Bizim Meslek Yüksek Okulu yapma düşüncemiz var. Çünkü Türkiye’nin genelinde ara elaman sıkıntısı var. Bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak için ara elamanların yetiştiği bir okul yapmak istiyoruz. Bu okul için 20 gün içinde Ankara’da bir protokol imzalayacağız. Sizleri de burada görmek istiyoruz” diye konuştu

ASLINDA SİZE BİR HEDİYE GETİRDİM

Diğer taraftan kongre ve fuar alanlarının diğer İllerde Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından yapıldığını ancak Isparta’daki fuar merkezini ise Belediyenin yaptığını bu yüzden bu fuar merkezini ITSO’ya hediye olarak getirdiğini bildiren Başkan Günaydın, “Gökkubbe Fuar alanımızı Ağustos ayında bitirmek istiyoruz” dedi.

İLK FUARIMIZI ORADA YAPMAK İSTİYORUZ

ITSO Başkanı Başdeğirmen ise Isparta’da Ekim ayında düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuar’ını yeni yerinde yapmak istediklerini belirtti.

DÜNYA GÜL FUARI DÜZENLEYİP TÜM DÜNYAYI DAVET ETMEK İSTİYORUZ

Bu arada yeni fuar merkezinde uluslararası fuarlar düzenlemek istediklerini bildiren Başkan Günaydın, “Biz festivalden çok fuarlara ağırlık vermek istiyoruz. Dünya çapında Gül Sanayisi Fuarı düzenlemek istiyoruz. Bu fuar şu anda Japonya’nın Başkenti Tokyo’da gerçekleştiriliyor. Bu yıl 17’ncisi düzenlendi. Belki ilk yapışımızda sönük olabilir ama 10-20’nci yapışımızda yoğun katılımlı olacaktır. Fuarımıza tüm dünyayı davet etmek istiyoruz. Bu tür fuarların yapılması için 5 yıldızlı otellere ihtiyaç var. Çünkü katılımcılar ya da ziyaretçiler 5 yıldızlı otel olmayınca gelmiyorlar. Bu sorunu da ortadan kaldırdık” şeklinde konuştu.

BU FUAR ALANI BÖLGEYE HİTAP EDECEK

Son olarak böyle bir fuar alanının bölgemizde bulunmadığını belirten ITSO Başkanı Başdeğirmen ise “Bu fuar alanımız özellikle Antalya’da düzenlenen uluslar arası fuarların dikkatini çekecektir ve buraya geleceklerdir. Isparta hem iklim yönünden hem de tesis yönünden bölgede bir adım öne geçmiş durumda. Biz de bunun lobisini yapacağız. Antalya’dan fuar getirip Isparta’da yaparsak bu Isparta için çok önemli bir şey olur” ifadelerini kullandı.

Bu haber 749 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...