Yemekhane ve kantin çalışanlarına besin güvenirliği ve hijyen eğitimi

27 Mayıs 2013 15:41

Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuraları Yönetmeliği kapsamında İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü,  Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ortaklaşa çalışma başlatıldı.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Meral Kişioğlu, 5996 sayılı veteriner hizmetleri, bitki sağlığı gıda ve yem kanunu ile ilgili mevzuat bilgileri, genel hijyen, gıda hijyeni, personel hijyeni, işletme hijyeni konularında merkezde 57 öğretmen; ikinci bölümünde ise Okul kantinleri ve yemekhanelerinde çalışan toplamda 159 personele eğitim verildiğini bildirdi.

Kişioğlu’nun açıklaması şöyle: “Sağlıklı yaşamın en temel koşulu güvenli ve hijyenik gıda tüketmektir.

Özellikle okul dönemindeki çocuklarımızın sağlıklı beslenmesinin yanı sıra, hastalık etkenleri bulaşmamış, besin değerlerini yitirmemiş, güvenilir ve hijyenik koşullarda hazırlanmış gıdaların sunulması temel amaçtır.

Öğrenciler ev dışında gıda ihtiyaçlarını zorunlu olarak okul kantinlerinden karşılamaktadır. Beslenmede büyük rol oynayan kantin, büfe ve yemekhanelerin öğrencilere güvenilir besin sunması için kantin ve yemekhanelerde çalışan personelin bu konuda yeterli donanıma sahip olması gerekmektedir. Sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme ve güvenilir gıdaların tüketimi ile geleceğin sağlıklı nesillerinin yetiştirilmesi ve çağımızın hastalıkları olan kronik hastalıklardan korunma ancak;  bilinç ve farkındalığın geliştirilmesi ile sağlanmaktadır.

Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuraları Yönetmeliği kapsamında İlimiz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü,  Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ortaklaşa çalışma başlatılmıştır.

 5996 sayılı veteriner hizmetleri, bitki sağlığı gıda ve yem kanunu ile ilgili mevzuat bilgileri, genel hijyen, gıda hijyeni, personel hijyeni, işletme hijyeni konularında; İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü, Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Birimi tarafından eğitimin birinci bölümünde merkezde 57 öğretmen; ikinci bölümünde ise Okul kantinleri ve yemekhanelerinde çalışan toplamda 159 personele eğitim verilmiştir. Eğitimler haziran ayı sonuna kadar merkez ve ilçelerde devam edecektir.

Önümüzdeki günlerde; İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanarak, eğitime tabii olan personellere sertifikaları teslim edilecek olup; sertifikasız personellerin bu gibi işletmelerde çalışmaları kabul edilmeyecektir.

 

Bu haber 615 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...