Elma Borsası kuruluyor

27 Mayıs 2013 15:54

Isparta’nın en büyük gelir kaynaklarından biri olan meyvecilikte birlik dönemi başlıyor. Özellikle üreticilerin ürettikleri ürünleri pazarlamasında yaşadığı sıkıntıyı ortadan kaldırmak için Meyve Üreticileri Birliği yani Elma Borsası kurulması için çalışmalara başlandı.

İl Genel Meclisi Üyesi Lokman Kumcu, elma üretiminde ciddi bir pay sahibi olan Isparta’da Meyve Üreticileri Birliği’nin acil bir şekilde kurulması gerektiğini söyledi. Kumcu, bu konuda Gelendost’ta bir adım atılacağının da sinyallerini verdi. Özellikle Gelendost açısından son derece önemli olan elma üretiminin önündeki en büyük sıkıntılardan birinin birlik olduğunu belirten Kumcu, “Gelendost’ta en önemli üretim elma. Yılda 300 bin ton üzerinde elma üretimi var. Burada tüm köyler hemen hemen elmayla uğraşıyor. Ancak, üreticilerimiz birlik açısından çaba sarf edemiyor” dedi.

SOMUT ADIMLAR ATILACAK

Üretimde bir sıkıntının bulunmadığını ancak Pazar sorunun da bireysel anlamda ortadan kaldırma adına böyle bir çalışmanın şart olduğuna değinen Kumcu, “Elma üretiminde sıkıntı yok. Ama sorun Pazar. Özellikle pazarlama konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Ya pazar bulmada sorun var, ya bulunan pazarın güvenilirliğinde sorun var. Bunların çözümü de Meyve Üreticileri Birliği’ni ivedilikle kurmaktan geçiyor. Bu konuda kısa zamanda somut adımlar atacağız” ifadelerini kullandı.

BİREYSEL PAZARLAMAYA SON VERİLECEK

Meyve Üreticileri Birliği’nin kurulması halinde üreticinin yüzünün güleceğini kaydeden Kumcu, “Birlik sayesinde bireysel pazarlama yoluna gidilmeyecek. Pazarlama işini birlik yapacak. İhracatı birlik yapacak. Elma Borsası oluşturulacak” şeklinde konuştu.

Kumcu, Meyve Üreticileri Birliği’nin kurulması için ciddi çalışma içerisinde olduklarını da kaydederek yakın zamanda üreticiye bu müjdenin verileceğini söyledi.

 

Bu haber 815 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...