“Teşvikle mücadelede yalnız kaldık!”

27 Mayıs 2013 15:55

Baro Başkanı Av. Gökmen Gökmenoğlu, ilimizin teşvik paketinde hak ettiği yerde olmaması nedeniyle hukuki alanda hak aramak için yaptıkları çağrının karşılıksız kalmasından dolayı kırgın olduklarını dile getirdi. Gökmenoğlu, “Yanlış teşvikten dolayı en son etkilenecek olan meslek örgütlerinden biri biziz. Ama hepimiz bu geminin içindeyiz” dedi.

Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar’la bir araya gelen Isparta Barosu Başkanı Av. Gökmen Gökmenoğlu, geçtiğimiz yıl ilimizin teşvik paketinde hak ettiği yerde olmaması nedeniyle dava açmaya hazırlandıklarını ancak yeterli desteği bulamadıklarını hatırlattı. Bu yüzden kırgın olduğunu ifade eden Av. Gökmenoğlu, “Teşvikle ilgili bulunduğumuz konum için ‘gelin dava açalım’ dedik. O dönemde bu işle ilgili bir komisyon oluşturmuştuk. Dava dilekçelerimizi hazırladık, altyapısını oluşurduk ve bu bir idari işlemdi. Bununla ilgili yürütmeyi durdurma kararı da alınabileceği konusunda görüş bildirmiştik. Ancak Ispartamızda o süreç iyi idare edilemedi. Bu yöndeki kırgınlığımızı yeni ITSO yönetimiyle de paylaştık. Bundan sonraki süreçlerde ilimiz için birlikte hareket etmeyi diliyoruz” dedi.

BİRLİKTELİĞİ ÖĞRENMELİYİZ

Teşvik konusunda Isparta Barosu’nun en son etkilenecek meslek örgütlerinden biri olduğunu bildiren Av. Gökmenoğlu, “Ama bunun Isparta’ya zararı var. Hepimiz bu geminin içerisindeyiz. Mutlaka bir araya gelmeyi öğrenmeliyiz. Siyasi görüşler ne olursa olsun, Isparta’nın menfaatine olacak olaylarda birlik olmalıyız” şeklinde konuştu.

ADAR’DAN GAZİANTEP ÖRNEĞİ

Öte yandan Ahmet Adar’da birliktelik konusunda Gaziantep ilini örnek göstererek, 2001 yılında yaşanan ekonomik krize değindi. 2001 yılındaki krizin en çok sanayi illerini etkilediğini ifade eden Adar, “Kriz sürecinde Gaziantep Sanayi Odası Başkanı tüm bankacılarla bir toplantı yapıyor. ‘Takibe atılacak kredileri paylaşalım. Yüzdürebileceğimiz varsa yüzdürelim, yoksa en son çare atalım’ diyor.  İkinci gün avukatlarla bir araya geliyor. Kendilerine ‘siz avukatsınız gelen dosyayı almak zorundasınız. Ama gelen icra dosyalarından haberimiz olsun. Gelen icraları beraber yönetelim. Sanayimizin yıkılmasına izin vermeyelim’ diyor. Ertesi gün de icra müdürleri ile toplantı yapıyor. Kendilerine ‘Gaziantep’e gelen icralardan haberim olsun. Kapatabildiğimiz icraları 4-5 kişi toplanıp kapatalım. Kapatamadıklarımıza ne yapılması gerekiyorsa, onları yapalım’ diyor. Bu süreçte Gaziantep 2001 krizini çok başarılı bir şekilde atlatıyor. Isparta’da ise o dönemde kriz sürecini yönetecek birisini bulamadık. Biz de Antalya, Burdur ve Isparta olarak bir çalışma yaptık. 150’ye yakın imza topladık, bankalarla birlikte hareket ederek, hiçbir fark ödettirmeden bunu başardık” diye konuştu.

 

Bu haber 584 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...