‘Onların’ değil ‘hepimizin’ haftası olarak kutlayalım

27 Mayıs 2013 16:07

LÖSEV,  12. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası’nı tüm yurt genelinde birbirinden renkli birçok etkinlikle hayata geçirmeye hazırlanıyor.  Tüm kahramanların katılımı ile kutlanacak hafta 24 – 31 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.  İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa ve İzmir’de gerçekleşecek olan şenliklerin yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenecek olan etkinliklerde de lösemi ve kanseri yenmiş ya da hala mücadele eden çocuk veya yetişkin gerçek KAHRAMANLAR ile onları destekleyen herkes “KANSERE DUR” diyecek.

Sadece Türkiye’de değil dünyada da çeşitli kuruluşlar ve gönüllüler tarafından sahiplenilmesi beklenen Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası’na dair ayrıntılar için www.losev.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

12. ULÇH KATILIMCI ÜLKELER ŞÖYLE:

BULGARİSTAN  FAS, ÜRDÜN, SIRBİSTAN, LİTVANYA, UKRAYNA, AZERBAYCAN, ÇİN, FİNLANDİYA, MOĞOLİSTAN, BOSNA HERSEK, POLONYA, KIRGIZİSTAN, SLOVAKYA, RUSYA, İSPANYA, HIRVATİSTAN, K.K.T.C., KAZAKİSTAN, AVUSTRALYA, KOSOVA, MAKEDONYA

LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Pediatrik Hematolog ve Onkolog Dr. Üstün EZER 12. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası dolayısı ile şu çağrıda bulundu:

“Minicik bir çocuk, koşup oynarken birden halsizleşiyor, ateşi çıkıyor ve hastaneye gidiyor. Sonra tam 3 sene sürecek bir yolculuğa çıkıyor. Bambaşka bir dünyada ‘lösemi’ denilen bir savaşta tek başına… Üstelik saçı dökülüyor, kanamaları oluyor, vücut direnci ve savunma sistemi çöküyor. Sadece ülkemizde değil bütün dünyada aynı zorluklar yaşanıyor.

Barack Obama 7 Kasım 2012’de bütün dünyaya seslendiği teşekkür konuşmasında da aynı konuyu gündeme getiriyor; ‘’ Birkaç gün önce Ohio’da bir baba ile karşılaştık. 8 yaşında, lösemi savaşı veren kızının hikâyesini anlattı. Bütün aile bu savaşta çok şeylerini kaybetmişler. O babanın hikâyesini dinlerken bütün odadaki herkes gözyaşlarına boğuldu. Çünkü biz biliyoruz ki, o kız bizim kızımız da olabilirdi.’’

Gelin hep birlikte tüm günlük işlerimizi, para kazanma veya iktidar olma hırslarımızı bir hafta veya bir gün ya da hiç olmazsa birkaç saatliğine bir tarafa bırakalım.

Aynı kaderi paylaşan, hepsi maske kardeşi olan, lösemi canavarına karşı hayatta kalma mücadelesi veren bütün dünya ülkelerinin çocuklarına destek olalım. Onların çocuk dünyalarını anlamaya çalışalım, bizim çocuğumuzun da lösemi olabileceğini unutmayalım ve hiç birisini yalnız bırakmayalım. Lösemi canavarına karşı tek başlarına amansız bir savaş veren bu minicik cesur yürekleri ‘’gerçek kahramanlarımız’’ olarak ilan edelim ve kucaklayalım.

Bu sene 12’ncisi düzenlenen bu haftayı ‘’onların’’ değil ‘’hepimizin’’ haftası olarak büyük bir katılımla kutlayalım. Tüm Türkiye’yi sokak, salon ve deniz etkinliklerimize bekliyoruz.”

İllerde Hafta Boyunca Gönüllü ve Çocukların Katılacağı

Kostümlü Etkinlik Programları Yapılacak.

PROGRAMLAR:

KARNAVAL PROGRAMLARI

İSTANBUL 25 Mayıs Cumartesi /15: 00 - 17: 00 Gerçek Kahramanlar Karnavalı, İstiklal Caddesi - Taksim

BURSA               25 Mayıs Cumartesi / 12.00-17.00 Gerçek Kahramanlara Karnavalı, Kent Meydanı Avm -Osmangazi

ANKARA 25 Mayıs Cumartesi/  12.30 - 17.00 Gerçek Kahramanlar Karnavalı, Kuğulu Park- Çankaya

ANTALYA 25 Mayıs Cumartesi / 17.00 - 19.00 Gerçek Kahramanlar Karnavalı, Yavuz Özcan Parkı- Atatürk Cad.

İZMİR   25 Mayıs Cumartesi/ 16.00 - 19.00 Gerçek Kahramanlar Karnavalı, Soyer Kültür ve Sanat Fabrikası- Bayraklı

ETKİNLİK PROGRAMLARI

İSTANBUL     26 Mayıs Pazar/ 15.00 - 18.00 - Meydanlar Gerçek Kahramanlarındır, Ortaköy Meydanı 

BURSA                       26 Mayıs Pazar / 08.00- 17.00 – Zirvenin Kahramanları – Uludağ Zirve Yürüyüşü- Uludağ

HAFTA İÇİ PROGRAMLARI

BURSA                       27-31 Mayıs 2013 Gerçek Kahramanlardan Gerçek Eserler Sergisi- Şefik Bursalı Sanat Galerisi Heykel

ANKARA       1 Haziran 2013                        10.30'da Anıtkabir Ziyareti + Atatürk Anıtına Çelenk Bırakılması

losev@losev.org.tr

 

Bu haber 688 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...