Ülkücü Şehitler anıldı

28 Mayıs 2013 19:13

Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve dönemin Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak’ın vefatının 33. Yıldönümü ve Ülkücü Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Çapraz’ın mesajı şöyle: “Değerli kişiliği ile herkesin saygısını kazanmış olan Saygıdeğer  Gün Sazak Bey; milletinin varlığı ve selameti için ağır bir diyet ödeyen, imkânsızlıklarla vakurca mücadele etmiş mümtaz bir şahsiyetidir. Anadolu insanının bütün hasletlerini üzerinde taşıyan bir karakter örneği olarak, müstesna kişiliği ve fikri olgunluğuyla merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in en yakın çalışma arkadaşlarından biri olmuş,Türk milliyetçiliği davasının en ön safında mücadele etmiş, ülkemize ve milletimize çok büyük hizmetler etmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve dönemin Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak Bey evinin önünde bir pusuya düşürülüp kurşunlanarak 27 Mayıs 1980 günü şehit edilmesi, 12 Eylül döneminin ülkücü hareketin tarihine bir yas, ülkemizin siyasal tarihine ise kara bir leke bırakmıştır.

Gün Sazak Bey; Gümrük ve Tekel Bakanlığı görevini yürüttüğü kısa zaman zarfında karaborsacı, vurguncu ve rüşvetçi kan emicilere göz açtırmayıp, devletinin ve milletinin emanetine fedakârca sahip çıkarak Cenabı Hakk’ın kendisine nasip ettiği bakanlık makamının gereğini hakkıyla yerine getirmiş, ülkücülerin sahip olduğu güzel ahlâkın ve dürüst, temiz siyaset anlayışının en güzel örneğini vererek bizlerin övünç kaynağı olmuştur. Siyasetin şahsi menfaatlerin aracı olarak görüldüğü, yolsuzluğun ve sahtekarlığın olağanlaştığı ve normalleştirildiği günümüzde, Gün Sazak Bey’in aziz hatırası daha da bir anlam kazanmaktadır.

Bilinmelidir ki Türk Milliyetçileri, hiç bir zaman mukaddesatları uğruna can vermekten çekinmemişlerdir,çekinmeyeceklerdir.Ruhi Kılıçkıran’ların, Süleyman Özmen’lerin, Yusuf İmamoğlu’ların, Mustafa Pehlivanoğlu’ların kutlu kervanı da aziz milletimizin ateşle imtihan olduğu çok güç bir dönemde vatanını ve milletini çok sevmenin bedelini canları ile  ödemiştir.

Gün Sazak Bey ve aziz şehitlerimizin  yolunda gayret gösterdiği, çalıştığı ve en sonunda canını da çekinmeden feda ettiği Türk Milletinin kalbinden gücünü alan, Türk Milletinin milli iradesini temsil eden kutsal davamız devam edecek, yaşayacaktır ! Hainlerle beraber olanlar, onlara arka çıkanlar, onlara şöyle veya bu şekilde destek olanlar, yalan ve iftiralarla gerçekleri saklayamayacaklardır. Türk Milletinin bağımsız yaşama azmini hiç bir hıyanet engelleyemeyecektir.

Gün Sazak Bey ve onun gibi bu toprakların vatan kalması için Hakk’a yürüyen kutlu davamızın aziz şehitleri temiz kanlarını ülkücü hareketin harcına katmışlardır.

Bugün ülkücü harekete türlü hesaplarla kahpece saldıranlar bilmelidirler ki; ülkücü şehitlerini, Sazak’larını ülkesinin bölünmez bütünlüğü için kaybeden bu hareket, ilelebet payidar kalacak ve aziz Türk milletine düşmanlık besleyenlerin karşısında yıkılmaz bir bent olarak, milletini ileriye taşıma ülküsünden hiç bir zaman vazgeçmeyecektir.

Bu vesileyle başta   Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ Bey, Büyük dava adamı, Ülkücü Hareketin abideleşen ismi Gün SAZAK Bey’i ve destanlaşan mücadelemizin aziz şehitlerini bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

 

Bu haber 669 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...