ITSO’da Hibe Geliştirme Ofisi kuruldu

28 Mayıs 2013 19:16

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen,  projeler sayesinde Isparta’nın Türkiye’nin AB havuzuna koyduğu paradan azami derecede faydalanacağını bildirdi.

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Türkiye’nin AB havuzuna koyduğu ve yıllardır faydalanamadığımız paranın boşa gitmemesi için önemli bir adım attı. Oda bünyesinde Proje Geliştirme Ofisi kurduklarını ve bu projeler sayesinde paranın Isparta’ya kazandırılacağını belirten Başdeğirmen, “Bu ofis makine desteği, fuar ve eğitim destekleriyle iş genişletme gibi pek çok alanda hazırlanacak projelere rehberlik yapacak. 2 yıl önce havuza 250 milyon Avro para konuldu. Ancak bunun Türkiye genelinde 90 milyon Avro’su geri getirilebildi. Geri kalan paramızı başka ülkeler kullandı. Bunun önüne geçmemiz gerekiyor. Hatta geçtiğimiz gibi diğer ülkelerin koyduğu parayı da ülkemize getirmemiz gerekiyor. Ülkemizin ev Isparta’nın gelişimi için bu bedava parayı kullanmamız gerekiyor” dedi.

ITSO Başkanı Başdeğirmen, projelerle makine desteği, fuar desteği ve iş genişletme gibi her türlü girişime verilen desteklerin Isparta tarafından alınması için ellerinden geleni yapma gayretinde olacaklarını ifade etti.

Bu haber 653 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...