“Sağlık hakkına sahip çık!”

28 Mayıs 2013 19:17

Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Aysel Divarcı, Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında her gün bir yenisi çıkan ve vatandaşın aleyhinde olan yasaları protesto etmek ve durumu tersine çevirmek amacıyla imza kampanyası başlattıklarını duyurdu.

Tabip Odası, Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında vatandaştan habersizce çıkarılan yasaları protesto etmek amacıyla Kaymakkapı Meydanı’nda imza kampanyası başlattı. 31 Mayıs’a kadar devam edecek olan kampanyada 5 ila 10 bin arası imza toplanması hedefleniyor.

HALK YANILTILIYOR!

Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Aysel Divarcı, kamuoyu araştırmalarında sürekli halkın sağlık hizmetlerinden memnuniyetinin ortaya çıktığını ancak durumun böyle olmadığını söyledi. İnsanlarla birebir görüşen kişilerin kendileri olduğunu ve bu memnuniyeti sorduklarında işin böyle olmadığını gördüklerini ifade eden Divarcı, “Yani halk yanıltılıyor! Bu durumu düzeltmek amacıyla imza kampanyası düzenlemeye karar verdik. Hükümetin sağlık alanında çıkardığı yeni yasaların halkın bilgisi dahilinde ve onların istediği şekliyle çıkmasını istiyoruz. Bu amaçla vatandaşta farkındalık yaratmak amacıyla bu kampanyayı düzenledik. Türkiye genelinde bir uygulama. Kampanya 31 Mayıs’a kadar devam edecek. İmza kampanyasıyla Türkiye’de çıkan sağlık yasalarına biz de müdahil olmak istediğimiz mesajı vereceğiz. Yani halkın istemediği bir yasanın çıkmasını engellemeye çalışacağız. Eğer imza kampanyamız da etkili olmaz ise mücadele yöntemlerini değiştireceğiz ve daha sert şekilde yapacağız” dedi.

EKONOMİST OLMAK GEREKİR

Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde 10 yıldır yeni yeni uygulamaların denendiğini ifade eden Divarcı, “Biz ne kadar söylersek söyleyelim herkes bildiğini okumaya devam ediyor” diyerek tepkisini ortaya koydu. Divarcı, “Önceden insanlar katılım payı adı altında çok paralar ödemezlerdi. Buna rağmen sıkıntılar var iken şuanda birinci basamak başta olmak üzere ilaç katkı paylarından tüm hastanelerde alınan katılım paylarına kadar birçok alanda ücret alınıyor. Bir asgari ücretli aylık gelirinin yaklaşık 4’te 1’ini sağlık için kullanmak zorunda kalıyor. Bu insanlar primlerini ödemelerine rağmen sağlıkları için ayrıca para ödüyorlar. Hayatlarını kalan parayla nasıl devam ettiriyorlar. Buna anlam veremiyoruz. Bu büyük bir ekonomist olmayı gerektiren bir durum.”

VATANDAŞLARIMIZ DA SESİNİ DUYURACAK

Doğru uygulamalar olana kadar uyarılara devam edeceklerinin altını çizen Aysel Divarcı, “Sağlık tüm vatandaşlarımızın hakkıdır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin sağlık hakkı olmalı ve bu hak eşit olmalıdır” dedi. Divarcı, taleplerinin görmezden gelindiğini ifade ederek, “Artık vatandaşında ne düşündüğü dile getirmek için imza kampanyası düzenliyoruz. 22-31 Mayıs tarihleri arasında vatandaşlarımıza ve sağlık çalışanlarına gideceğiz ve imzalarını talep edeceğiz. Sağlık çalışanlarımızın isteklerini, vatandaşlarımızın da nasıl bir sağlık hakkı talep ettiklerini duyurabilmeyi çalışacağız. Toplanan imzalar Ankara’ya gidecek” şeklinde konuştu.

Bu haber 615 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...