Akaryakıt kaçakçıları yakalandı

30 Mayıs 2013 16:06

Isparta İl Jandarma Komutanlığınca; (4) ayrı ilde eş zamanlı olarak yapılan operasyonda akaryakıt kaçakçılığı ve dolandırıcılık yaptığı tespit edilen (9) dokuz şüpheli şahıs suç aletleriyle birlikte suçüstü yakalandı.

Konu ile ilgili yapılan duyuruda; “Isparta İl Jandarma Komutanlığınca bir süre önce Isparta, Afyon, Denizli ve Antalya illerinde birbirleriyle bağlantılı bazı şahısların örgütlü olarak akaryakıt kaçakçılığı yaptığı, 10 numara madeni yağ içerisine inceltici solvent, gaz yağı vb. maddeler karıştırarak kaçak motorin elde ettikleri ve vatandaşları dolandırmak suretiyle çıkar elde ettiği bilgisine ulaşılmıştır. Şahıslara ait akaryakıt istasyonları, iş yerleri ve konutlarında eş zamanlı olarak arama yapılmıştır. Yapılan aramalarda;45.550 litreMadeni Yağ,4.579 litreKaçak Motorin, 1 adet Kaçak Motorin yapımında kullanılan yağ dolum makinesi, 1 adet Ruhsatsız Av Tüfeği, 11 Adet Cep Telefonu ve Sim kartı, 1 adet Diz üstü Bilgisayar, 2 adet Kamyonet, 2 adet Dalgıç motor,42 metretahliye borusu, 39 adet kıymetli evrak ele geçirilmiş, ayrıca organize olarak bu suçları işleyen (9) dokuz şüpheli gözaltına alınmıştır. Çevre illerden gelerek mağdur olduklarını beyan eden ve bu şahıslardan şikâyetçi olan vatandaşların da ifadelerine başvurularak şüpheliler adli makamlara sevk edilmişlerdir.

Ele geçirilen kaçak akaryakıt ve türevleri bulunduğu yerlerdeki İl Özel İdarelerine teslim edilmiş, ayrıca Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) tarafından gerekli işlemlerin başlatılması sağlanmıştır.

Vatandaşın can ve mal güvenliğini hiçe sayarak haksız kazanç elde etme gayretinde olan şahıslara yönelik çalışmalara aralıksız devam edilecektir” denildi.

Bu haber 888 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...