“Türk milletinin tarihi zaferlerle doludur”

29 Ağustos 2012 19:21

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. İbicioğlu’nun mesajı şöyle: “Milli Kurtuluş Savaşımızı tarihte eşine ender rastlanabilecek bir zaferle taçlandıran, her aşaması eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu Büyük Taarruz’un 90. yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum.

Mondros ve Sevr’le kendisine dayatılmak istenen ağır koşulları kabul etmeyen Türk milleti, Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışıyla başlattığı kurtuluş mücadelesini, 30 Ağustos’ta kesin zaferle sonuçlandırmıştır. Kazanılan büyük zafer, Türk milletinin hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden taviz vermeyeceğini, vatan topraklarına olan sevgisini tüm dünyaya ilan etmiştir. Milli hâkimiyet, birlik ve beraberlik içinde Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmıştır.

Türk milletinin tarihi zaferlerle doludur. Malazgirt Meydan Muharebesi’nden Çanakkale ve Kurtuluş Savaşına kadar en zor şartlar içinde bile mücadelesini sürdürerek bağımsızlığını korumuş olması, birliğimizin, geleceğimizin ve gücümüzün teminatıdır. Türk milletinin kahraman ordusuyla tek bir yürek ve yumruk halinde birleşerek gösterdiği cesaret, kahramanlık ve vatan sevgisi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yükselişindeki en sağlam yapı taşlarından biridir. Milletimiz, büyük fedakarlıklarla kazandığı barış, güven ve huzur ortamını, her koşul altında korumaya kararlıdır. Türk milleti binlerce yıllık tarihinde birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmuş, tüm tehditlere ve saldırılara karşı ayakta kalmıştır. Milletimizi güçlü kılan, kahramanlıklarıyla ve dayanışmasıyla tarihte öne çıkaran işte bu birlik ve beraberlik ruhudur. Son günlerde terör eylemlerini tırmandırarak çirkin yüzlerini yeniden gösteren şer odaklarının, birlik ve beraberliğimize zarar veremeyeceklerini bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Büyük bir coşkuyla kutladığımız “Zafer Haftası”nda, milletimize eşsiz zaferler kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, bağımsızlık ve hürriyet uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi şükran ve saygıyla anıyorum”.

Bu haber 728 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...