“Hakkımız sandık ve musalla taşında”

30 Mayıs 2013 16:10

ITSO’yu ziyaret eden Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı A. Kadir Ersal, emeklilerin talepleri noktasında yaptıkları girişimlerin hep sonuçsuz kaldığını belirterek, “Emeklilerin 2 yerde hakkı var. Birisi sandık başı diğeri ise musalla taşı” dedi.

Türkiye Emeklileri Derneği Isparta Şubesi Başkanı A. Kadir Ersal ve dernek yönetimi Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ITSO) Şükrü Başdeğirmen’e ‘hayırlı olsun’  ziyaretinde bulundu. Ziyarette Ersal, ITSO yönetiminden emekliler için beklentilerini dile getirdi. Isparta’da 70 bine yakın emekli olduğunu belirten Ersal, derneğe kayıtlı 9 bin kişinin olduğunu bildirdi. Emeklilerin yaşı geçmiş, işi bitmiş olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Ersal, “Bu insanlar 25-30 yıl çalıştılar. Özel sektörden devlet kurumlarına kadar her alanda hizmet ettiler. Vergilerini ve primlerini ödediler. Görevinizde emeklilerden de istifade ederseniz, daha hayırlı olacağına inanıyoruz. Bizler her zaman sizlerin yanındayız. Sizlerde, emeklileri yanınıza alırsanız memnun oluruz” dedi.

KESİNTİLER EN AZA İNDİRİLMELİ

Isparta’daki emeklilerin daha refah ve huzur içerisinde yaşaması için ITSO’ya büyük görevler düştüğünü belirten Ersal, Şükrü Başdeğirmen’den emeklilerden yapılan kesintilerin en aza indirilmesi için destek istedi. Ersal, şunları söyledi: “Emekli olup çalışan insanlar var. Bu insanların sıkıntıları var. Örneğin Sosyal Güvenlik Destekleme Primleri var. Bunlardan çok muzdaripiz.  Yıllardır bu iş için uğraşıyoruz ancak bir muvaffak olamadık. Bizim yaptırım gücümüz yok. Ama Ticarete ve Sanayi Odası’nın yaptırım gücü var. Bizim bir sandık başında bir de musalla taşında hakkımız var. onun dışında hak tanınmıyor. Emeklilerin kesintileri için diğer sivil toplum örgütleriyle birlikte mücadele ederseniz, bizleri memnun edersiniz.”

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise, konuyla ilgili daha önce görüşmeler yapıldığını ancak sorunun çözülmediğini dile getirerek, birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.  Isparta ekonomisini ne kadar güçlendirebilirlerse, emeklilerinde o ölçüde güçleneceğini ifade eden Başdeğirmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aynı geminin içerisindeyiz. Hep birlikte bu işi götürmek zorundayız.  Emeklilerimizin en büyük sıkıntılarının başında kesintiler geliyor. Bu kesintilerin daha makul seviyeye çekilmesi tarafındayız. Bunlar için yapmamız gereken ne varsa birlikte yapabiliriz.  ITSO olarak yasal yükümlülüklerimizin yanı sıra yapacağımız çok şey var. Isparta’nın eğitiminde de varız, sağlığında da varız, kültüründe, sporunda, turizminde de varız. Buradaki gelişmeler hepimizi etkileyecek.

İLK 5’TE OLMAMIZ EMEKLİLER İÇİNDE İYİ

Yaşanabilir iller içerisinde ilk 5’te olmamız emekliler içinde yaşam koşullarının iyileştirilmesi açısından önemli. Bunlar hep altyapı çalışmalarının sonucudur. Tüketicinin daha ucuza ürün alabildiği, rahat yaşayabildiği, her türlü yaşam şartlarının karşılanabildiği bir ildeyiz. Ancak gelir konusunda da beklentileriniz var. Bizler de aynı fikirdeyiz.”

KISIR ÇEKİŞMELER BİTMELİ

Öte yandan Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı A. Kadir Isparta’da kişiler ve kurumlar arasından kısır çekişmeler olduğunu ileri süren Ersal, “Sendi, bendi, yapılıyordu, yapılmıyordu, derken Isparta çok şey kaybetti. Siz en büyük sivil toplum kuruluşu olarak kısır çekişmelerin bitirilmesi için ITSO öncü olursa, ilimizin daha refah ve daha yaşanır bir kent olması noktasında katkı sağlarsınız” diye konuştu.

 

Bu haber 662 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...