Yalçın´dan ´Zafer´ mesajı

29 Ağustos 2012 19:22

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yalçın’ın mesajı şöyle: “Tarihi şan ve şerefle dolu olan Türk milletinin, kazandığı bu büyük zaferin 90’nıncı yılını kutluyoruz.

26 Ağustos 1922 şafak vakti Afyon Kocatepe’den başlayan Büyük Taarruz’la düşman vatan topraklarından kovulmuş, 30 Ağustos Başkomutanlık meydan Muharebesiyle de Türk Milletinin varlığına kast edenlere hak ettikleri ders verilmiştir. İşgalcilerin Sevr anlaşmasıyla doruğa ulaşan vatanımızı bölme girişimi ve sinsi planları, 30 Ağustos zaferi, bu hesaplarını alt üst etmiştir.      

Bağımsızlığımıza musallat olan emperyalist mihraklar gereken dersi almamış olacaklar ki; son yıllarda yerli işbirlikçilerini de kullanarak Türk’ün ve Türkiye Cumhuriyetinin varlığını ortadan kaldırmak için yeni tertipler içine girmekten de geri durmamıştır.

Ama hevesleri 90 yıl önce de kursaklarında kalan, milli mücadelenin gazabına uğramış, hastalıklı bu işgalci ruh aradığı imkânı, dün olduğu gibi bugün de bulamayacaktır. Herkes iyi bilmelidir ki, dün savaş meydanlarında Türk’ün bileğini bükemeyenler, bugün sahneye koydukları oyunlarında da Türkiye Cumhuriyetini bölemeyeceklerdir.

Çünkü dün Kocatepe’deki milli şuur ve heyecan aynısı bu büyük millette fazlasıyla mevcuttur.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atıldığı, sömürgeci niyetlerin vatanımızdan sökülüp atıldığı, milletimizin bağımsızlığının tekrar kazanıldığı Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferinin 90. yıldönümünü içtenlikle kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kurucu kahramanları ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranlarımı sunuyorum”.

Bu haber 748 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...