Ispartalı belediyeden istediğini aldı

30 Mayıs 2013 16:26

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, sonbaharda başlattıkları Halk Günü etkinliğinin amacına ulaştığını bildirdi. Günaydın, “İlk zamanlar o kadar yoğun bir katılım oluyordu ki vatandaşla ilgilenemiyorduk. Şimdi ise bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar insan geliyor” dedi.

Halkın isteklerini ve şikâyetlerini dinlemek amacıyla açılan Halk Günü etkinliklerine artık vatandaş rağbet etmiyor. Yaklaşık 6 aydır uygulamada olan Halk Günü’nde sessizlik hakim.

HALK GÜNÜ İŞ, AŞ GÜNÜ OLMUŞTU

İlk zamanlar bu projeyi hayata geçirdiklerinde ne kadar doğru bir hamlede bulunduklarının farkına vardıklarını anlatan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 6 aylık süre zarfında Halk Günü’ne gelen tüm vatandaşların isteklerine karşılık verdiklerini belirtti. Halk Günü’nü normalde vatandaşın mahallede yaşadığı sıkıntıları ve isteklerini dinlemek için açtıklarını ancak bir müddet sonra Halk Günleri’nin iş, aş günü olmaya başladığını belirten Günaydın, “Biz vatandaştan ‘Şu yol bozuk, suyumuz yok, kaldırımımız yok’ gibi şikâyetler beklerken onlar bizi ters köşeye yatırdı ve iş taleplerinde bulunmaya başladı. Açıkçası bunu beklemiyorduk. Çünkü iş bulmak bizim görevimiz değil. Ama halkın bu isteğine de cevap verdik” dedi.

ÇEVREMİZ SAĞOLSUN BİZİ KIRMADI

Halkın iş taleplerine çevrelerindeki esnaf ve işverenler sayesinde cevap verdiklerini bildiren Günaydın, “Belediyemizde zaten işçi fazlalığı var. Halkın iş taleplerine kendimiz cevap veremedik ama dostlarımız sayesinde bu işin de üstesinden geldik. İşe yönlendirdiğimiz insanlar sorunsuz bir şekilde çalışıyor” diye konuştu.

ŞİMDİ KİMSE GELMİYOR

İlk etapta halkın yoğun katılım sağladığı Halk Günü etkinliklerine artık kimsenin gelmediğini ifade eden Günaydın, “Galiba vatandaşımızın tüm isteklerine cevap vermeyi başardık. Çünkü bugünlerde artık insanlar Halk Günü’ne gelmiyor. Gelenler yine mutlaka var ama az sayıda. Onların da iş için geldiklerini biliyoruz. Kendilerine iş yönlendirmesi yapıyoruz ama işi beğenmiyorlar. Bunun dışında ‘Şu sorunum var’ diye gelen kimse kalmadı. Bundan dolayı çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

Bu haber 676 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...