Fedakarlık içinde geçen 65 yıl..

30 Mayıs 2013 19:01

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in eşi Nazmiye Demirel’in cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Vekili TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "65 yıl bütün bu sıkıntılara katlanarak sürdürülen bir hayat her türlü takdirin üzerindedir" dedi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise “Muhterem bir hanımefendi olarak Türk annelerinin gönlünde çok önemli bir yeri vardı” diye konuştu. Eski Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Mehmet Ağar da “Rahmetli Nazmiye Hanım fedakârlık içinde çileli bir ömür yaşadı” şeklinde konuştu. Nazmiye Demirel’in kardeşi Ali Şener de “Melek gibi yaşadı, melek gibi öldü” dedi.

Cumhurbaşkanı Vekili TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve AK Parti Grup Sözcüsü Mahir Günal, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in eşi Nazmiye Demirel'in cenaze törenine katılmak üzere İslamköy'e geldi. Demokrasi Müzesi Külliyesi'ne giden Çiçek, Arınç ve Günal, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i ziyaret etti. Çiçek, cenaze töreni öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, TBMM adına merhume Nazmiye Demirel'e Allah'tan rahmet, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e, ailesine ve sevenlerine sabır diledi.

SİYASETÇİNİN EŞİ OLMAK SİYASET YAPMAKTAN ÇOK DAHA ZOR

Siyasetçi eşi olmanın zor olduğunu vurgulayan Çiçek, "Tabiatıyla 65 yıllık bir hayat, çok kolay değil. Bu işin inişi var, çıkışı var, yokuşu var, sıkıntısı var. Siyasetçinin eşi olmanın bu ülkeye ne büyük fedakârlık ne büyük bir zorluk olduğunu belki bu 65 yıllık süreç iyi takip edildiyse ortaya çıkacaktır" dedi. Türkiye'de siyaset yapmanın kolay olmadığını vurgulayan Çiçek, şöyle devam etti: "Siyasetçinin eşi olmak siyaset yapmaktan çok daha zor. Darbeler, müdahaleler, halk iradesine karşı bir kısım fiili durumların olduğu dönemler var. Bu sıkıntıların en büyük acısını hiç şüphesiz siyasetçinin eşleri çekiyor. 65 yıl bütün bu sıkıntıları katlanarak sürdürülen bir hayat her türlü takdirin üzerindedir. Hepimizin buradan çıkaracağı dersler bulunuyor."

TÜRK ANNELERİNİN GÖNLÜNDE ÇOK ÖNEMLİ BİR YERİ VARDI

Arınç ise Nazmiye Demirel'in vefatından dolayı çok üzgün olduklarını söyledi. Arınç, "Sayın Cumhurbaşkanımızın eşleri, değerli bir hanımefendi olarak bugüne kadar hastalıklarını, sıkıntılarını biliyorduk ama Hak’ka yürümüş olması hepimizi fevkalade üzdü. Bu üzüntümüzü, tesellimizi Sayın Cumhurbaşkanımıza ifade etmek üzere kendilerini ziyaret ettik" dedi. Demirel'e başsağlığı dileğinde bulunduklarını söyleyen Arınç, Başbakan Erdoğan'ın da selamını getirdiklerini belirtti. Arınç, "Ben de yıllardan beri siyasetle ilgilenen bir insan olarak Sayın Cumhurbaşkanı ve eşlerini yakından takip etmiştim. Muhterem bir hanımefendi olarak Türk annelerinin gönlünde çok önemli bir yeri bulunan Nazmiye Demirel'in vefatından üzgünüz. Milletimizin başı sağolsun. Bu üzüntümüzü ifade etmek için buradayız" diye konuştu.

NAZMİYE HANIM YILLARCA EŞİNİ TEMSİL ETTİ

Mahir Günal da AK Parti Grubu adına Isparta'da bulunduklarını kaydetti. Siyasetçi eşi olmanın zor olduğuna işaret eden Günal, "Nazmiye Demirel, yıllarca bu ülkede bir hanımefendi olarak Sayın Demirel'i temsil etti. Nazmiye Demirel'e Allah'tan rahmet, Sayın Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'e de başsağlığı diliyoruz" dedi.

FEDAKÂRLIK İÇİNDE ÇİLELİ BİR ÖMÜR YAŞADI

Eski Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Mehmet Ağar ise camiye gelişinde yaptığı kısa açıklamada, "Siyaset ve devlet hayatında olan insanlar kendi aileleri için, kendi yakınları için yaşamazlar. Millet için, devlet için yaşarlar. Bu yaşam içinde en büyük fedakârlıkta onların eşlerine düşer. Rahmetli Nazmiye Hanım da bunun tipik bir örneğiydi. Bu fedakârlık içinde çileli bir ömür yaşadı. Kolay değildi. Allah rahmet etsin. Tabii son hepimiz için. Bugün de bu son görevimizi yapmak için buradayız."

MELEK GİBİ YAŞADI MELEK GİBİ ÖLDÜ

Son olarak Nazmiye Demirel’in kardeşi Ali Şener de  “Hayatı boyunca hep iyilik meleği oldu. Dünya ile ilgili hiçbir şeyi düşünmedi ve her şeyi burada bırakıp gitti” dedi. Nazmiye Demirel’in çok gururlu biri olduğunu ifade eden Şener, “Gururla yaşadı ve hiçbir şeye boyun eğmedi. Hayatını öyle devam ettirdi. Dünya malı ve mülkü ile uğraşmadan melek gibi, iyilik yaparak yaşadı. Melek gibi de öldü. Allah rahmet etsin” diye konuştu. Nazmiye Demirel’in yeğeni Mesut Şener ise halasının ölümünden dolayı büyük bir üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Bu haber 821 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...