“Isparta ne kadar gelişmiş”

1 Haziran 2013 13:38

Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in eşi Nazmiye Demirel’in cenaze töreni için geldiği Isparta’da ITSO’yu ziyaret etti. Daha öncede ITSO’ya gelen Yılmaz, bu kez farklı duygular içinde olduğunu belirtti. Yılmaz, “Isparta’yı daha öncede tanıyordum ama bu kadar geliştiğini bilmiyordum” dedi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in eşi Nazmiye Demirel’in cenaze töreni nedeniyle Türkiye’nin önde gelen isimleri Isparta’ya akın etti. Bunlardan biri olan Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz ve beraberindeki Isparta ve Antalya’da görev yapmış Emekli Vali Saim Çotur, Antalya eski Belediye Başkanı Hasan Subaşı ve Müftü Mehmet Emin Avcı ITSO’yu ziyaret etti.

YILLAR GEÇTİKÇE ISPARTA DA BÜYÜMÜŞ

Isparta’ya ikinci gelişi olduğunu bildiren Yılmaz, Isparta’nın son yıllarda oldukça geliştiğini gözlemlediğini söyledi. Yılmaz, “Isparta’ya ilk gelişimde Sayın Başdeğirmen yine ITSO’da görevdeydi.  Isparta son yıllarda oldukça gelişmiş durumda. Sayın başkanımızı tebrik ediyoruz. Cenab-ı Hak kendisini Muvaffak etsin. Kendisini tebrik ediyorum” dedi.

İKİ MARKAMIZDAN BİRİNİ KAYBETTİK

DİĞERİNE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ

Eski Diyanet İşleri Başkanı Yılmaz ve beraberindeki heyete Isparta ile ilgili bilgiler veren ITSO Başkanı Başdeğirmen, “Isparta merkezinde 200 bin kişi ikamet ediyor bunların da 50 bini öğrenci. Bilindiği üzere iki markamız vardı; Biri halı, biri gül. Maalesef halıyı kaybettik.  ‘Makine halısı geldi Isparta halısı öldü!’ diyorlar ama kalitesizlik halımızı öldürdü. Fakat gülümüze sahip çıkmak zorundayız. Kozmetik ürünlerimizi de çoğaltmamız gerekiyor. Fransa kozmetikten çok fazla para kazanıyor. Bizim kazandığımızın 1000 misli para kazanıyor. Isparta olarak biz kendi gülcümüzü kazandırmalıyız. Isparta gülü çok kalitelidir. Bunun için çalışmalarımız var. Bunların dışında Isparta’ya yatırımcı çekme konularında da girişimlerimiz var ilerleyen günlerde bu çalışmalarımızı daha da artırarak Isparta’ya hizmet edeceğiz” şeklinde konuştu.

ITSO İÇİN DUA ETTİLER

Diyanet İşleri Eski Başkanı Yılmaz’ın isteği üzerine heyette bulunan Emekli Din görevlisi Ahmet Kahveci, hayır duaları okudu.

 

Bu haber 831 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...