CHP Isparta’da hedefi büyüttü

1 Haziran 2013 13:39

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in eşi Nazmiye Demirel’in cenaze törenine katılmak için önceki gün Isparta’ya gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile eski Genel Başkan Deniz Baykal, Isparta ile ilgili İl Başkanı Vedat Şenol’dan özel bilgiler aldı. Şenol, Kılıçdaroğlu ile Baykal’ın cenaze töreninde CHP’ye olan teveccüh nedeniyle Isparta’yı ayrı bir yere aldığını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Isparta’da daha önce seçim kazanamadık. Eğer bu sefer seçimi kazanırsak Türkiye’de de iktidara geliriz” dedi.

2014 yerel seçimleri Isparta’da büyük bir heyecana sahne olacak. İlk olarak AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın parti kurmaylarına “Isparta’yla özel ilgilenin burayı tekrar geri almak istiyorum” sözünü iletmesinin ardından şimdi de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile eski Genel Başkan Deniz Baykal da Isparta’yı özel ilgilenilmesini istediği iller arasına aldı. Öte yandan MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin de sürekli yardımcılarını Isparta’ya göndererek ilimizde özel bir çalışma yaptığını herkes biliyor.

TÜRKİYE’DE SEÇİMİN KALBİ ISPARTA’DA ATACAK

3 parti Genel Başkanının Isparta’ya bu denli yaklaşımı 2014 yerel seçimlerinin ilimizde çok ateşli geçeceğinin bir göstergesi olarak yorumlandı. Nitekim Isparta’da ortaya çıkan sonuç Türkiye’deki seçim sonucunun hemen hemen aynısı oluyor. Parti genel başkanlarının Isparta’ya olan bu yaklaşımı halk arasında da söylendiği gibi “Isparta’da seçimi kim kazanırsa Türkiye’de de o kazanır” lafını doğruluyor.

ISPARTA’YI ALABİLECEĞİMİZİ SÖYLEDİK

Öte yandan yerel seçimlerde Isparta Belediye Başkanlığı’nı alabileceklerini Kılıçdaroğlu ve Baykal’a ilettiğini bildiren Şenol, Genel Başkanın da Isparta’ya tam destek vereceği sözünü aldıklarını belirtti. Şenol, “Kemal Kılıçdaroğlu’na Isparta’da çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarda MHP’den ve AKP’den önde olduğumuzu ve kamuoyunun desteğinin giderek arttığını ilettik. ‘İyi bir başkan adayı çıkartacağız’ dedik. Hem Kılıçdaroğlu hem de Baykal, iyi bir adayla Isparta Belediyesi’ni kazanacağımızı gördü. İkisi de desteklerini açıkladı. Kendisi Antalya Milletvekili olan Deniz Baykal da her zaman Isparta için çalışmaya hazır olduğunu söyledi. Bundan sonra artık aday belirleme süreci yaşayacağız. Haziran ortasından sonra çalışmalarımız bu konuda yoğunlaşacak” dedi.

ISPARTA MUHTEMEL İLLER ARASINDA

Öte yandan CHP Yerel Yönetimler Sorumlusu ve Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın ‘Kılıçdaroğlu’nun alınması muhtemel illere özel ilgi gösterme çabası yönünde sözü olduğunu’ belirttiğini söyleyen Şenol, “Isparta’yı o kategori içerisine aldırıyoruz” dedi.

ADAYI BİZ BELİRLEYECEĞİZ

Gerek Kılıçdaroğlu’nun gerekse Baykal’ın aday belirleme süresince Isparta teşkilatından özel istekleri olmadığını dile getiren Şenol, belediye seçimlerinde adayın tamamen parti teşkilatı tarafından seçileceğini kaydetti.

CHP TÖRENE DAMGASINI VURDU

Bu arada Nazmiye Demirel için düzenlenen cenaze törenine CHP’nin Genel Başkanından parti üyesine kadar geniş bir ekiple katıldığını belirten Vedat Şenol, törene ilişkin şu bilgileri aktardı: “Bu cenaze törenine damgasını vuran Cumhuriyet Halk Partisi’dir. CHP bu yönüyle Demirel ailesi tarafından da olumlu karşılandı.

GÖRÜLMEMİŞ BİR SİYASİ AKIN

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in eşi Nazmiye hanımın cenaze töreni ülkemizde görülmemiş bir siyasi insan akınına uğradı. Türkiye’de gelmiş geçmiş, Demirel döneminden bu yana siyasete girmiş CHP’li, MHP’li ve AKP’li ile eski demokrat partililerde oradaydı. Bu olay Demirel’in Türk siyasi hayatına ne kadar büyük damga vurduğunu göstermektedir. Ayrıca yine bu olay Demirel’in demokrat kişiliğini de vurgulamakta. Çünkü ülkemizden çok genel başkanlar, başbakanlar ve cumhurbaşkanları geçti. Demirel’de sağ, sol çatışmasının olduğu dönemde başbakanlık daha sonra da cumhurbaşkanlığı yaptı. Ama gördüğümüz kadarıyla şöyle bir iz bırakmış; rakipleri de dahil olmak üzere Demirel’in olgun demokrat kişiliğine saygı gösteriyor. Bu da Türk siyasi hayatında demokrasinin gelişmesi için çok büyük bir gösterge. Ancak şuanda AKP iktidarında ve başbakanda ne yazık ki, böyle bir demokratik hoşgörüyü göremiyoruz. Her şeyi zorbalık ve baskıyla yapıyorlar.”

CHP’NİN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKIYORLARDI

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, cenaze töreni için gelen kişiler arasında önemli isimlerin de bulunduğunu hatırlatarak, gözlemlediği bir anekdotu da paylaştı. Şenol, “Bir dönem CHP milletvekilliği yapan İlhan Kesici, eski Doğru Yol ve Demokrat Partisi’nin önde gelen isimleriyle, Şevket Demirel’in evinde karşılaştık. Bu kişilerin arasında Hikmet Sezgin, Köksal Toptan var. Hepsinde şunu gördük. Bu kişiler Cumhuriyet Halk Partisi’nin gözünün içine bakar gibiydi. Bizden sanki bir beklentileri vardı. Türkiye’yi demokrasi anlamında kurtaracak parti olarak CHP’yi işaret ediyorlar gibiydi. Ben o havayı yakaladım” diye konuştu.

 

 

Bu haber 1217 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...