“Kuraklık sigortası şart”

30 Ağustos 2012 18:21

Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, özellikle bu yıl küresel ısınmanın etkisini iyice göstermeye başladığına dikkat çekerek; “Çiftçilerimizin sel, dolu gibi doğal afetlere karşı yaptırdıkları sigortaların yanı sıra bundan böyle kuraklığa karşı da sigorta yaptırmaları şart hale geldi” dedi.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, şu bilgileri verdi: “Bilindiği gibi her ne kadar az sayıda da olsa çiftçilerimiz arazilerindeki tarım ürünlerini sel, dolu, fırtına gibi meydana gelebilecek doğal afetlere karşı sigortalamaktalar. Böyle davranan çiftçilerimiz bu belirttiğimiz doğal afetlerden herhangi birinin meydana gelmesiyle bahçe veya tarlasındaki ürünler zarar gördüğünde de, yapılan tespit çerçevesinde zarar tamamen sigorta şirketinden ödenmekte. Böylece, sigorta yaptırmış olan çiftçilerimizin maddi açıdan herhangi bir zararı söz konusu olmamaktadır.

İşte tüm bu bahsetmiş olduğumuz doğal afetlere bu yıldan itibaren ‘Kuraklık Sigortası’nı da eklemek gerekecek. Zira, geçmiş yıllarda sıcaklıklar olmasına rağmen bu yılki gibi ürünlere ciddi zarar verecek boyuta ulaşmamıştı. Ama bu yıl dünya genelindeki küresel ısınma nedeniyle ülkemizde de sıcaklıklar mevsim normallerinin çok üzerine çıktı. Dolayısıyla bu yıldan itibaren çiftçilerimizin sel, dolu, fırtına gibi meydana gelebilecek doğal afetlerin yanında bir de kuraklığa karşı sigorta yaptırması gerekecek. Ben, bu konuda çiftçilerimize çağrıda bulunuyorum. Kuraklık tehlikesini dikkate alarak sigortalatma işlemlerini ona göre yaptırsınlar.” 

Bu haber 1330 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...